Smoker bbq

De smoker barbecue is een must-have voor de échte barbecue fan. Een smoker bbq is namelijk geschikt voor roken, grillen en zelfs slow cooking. Het extra compartiment aan de zijkant van de bbq wordt gebruikt voor de kolen of briketten. Daarnaast is een groot grill oppervlakte waarop je het vlees kan leggen. Hierdoor wordt vlees gelijkmatiger gebakken. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden voor ons complete assortiment barbecues.

Momenteel verkopen wij helaas geen smokers in de webshop. Ontdek eens onze gasbarbecueselektrische barbecues en houtskoolbarbecues

Smoker bbq kopen in Leusden

Ga nu ook de slag met een smoker barbecue en creëer het ultieme zomergevoel in je eigen tuin. De barbecue smoker is een barbecue die is voorzien van een aparte stookruimte en hierdoor komt het te bereiden voedsel niet direct in contact met de warmtebron. Dit maakt een bbq smoker dé ideale barbecue voor het maken van vlees, vis, brood, groente en zelfs pizza op de traditionele Amerikaanse manier van smoken. Het type hout waar je voor kiest, bepaalt voor een groot deel de smaak van de te bereiken gerechten. Het roken van de bbq gerechten gebeurt bij lagere temperaturen in de verticale rookpijp die standaard is voorzien van roosters. Deze manier van koken vereist wel enig geduld omdat het door de lagere temperatuur iets langer duurt voordat een gerecht klaar is, máár je hebt er wel een heerlijk stuk vlees voor terug. Wij adviseren je om extra houtsnippers toe te voegen aan het vuur in de vuurkorf van de bbq smoker. Ben je gek op sappig en mals vlees? Dan is de bbq smoker echt iets voor jou! Ook voor barbecue accessoires zoals rookhout, kookboeken en thermometers hoef je niet verder te zoeken!

Smoker bbq hoe werkt het?

Het is natuurlijk belangrijk om vooraf te weten hoe een smoker barbecue werkt. De eerste stap is om een planning voor jezelf te bedenken. Wat wil je precies bereiden en hoe laat willen we gaan eten? Gaar het bbq vlees aan de hand van de ‘low en slow’ techniek. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijk stuk vlees bij de slager kopen en kiezen voor een passend soort rookhout voor de juiste smaak. Vervolgens ga je aan de slag met het marineren van het vlees ongeveer 24 uur van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken. De volgende dag kun je het stuk vlees(bijvoorbeeld een varkensprocureur) bij 85 graden langzaam 3 tot 4 uur garen. En zó maak jij je eigen pulled pork waar iedereen jaloers op is. Lekker tussen een broodje en indien gewenst een sausje, heb je een heerlijk gerecht. Let op dat je je vingers er niet bij op eet! Grote stukken vlees zoals steak zijn ideaal voor op de smoker barbecue. Heb je liever saté of hamburgers? Dan is de houtskoolbarbecue, elektrische barbecue of gasbarbecue de betere keuze. 

BBQ smoker aanbiedingen

Wij hebben geregeld smoker bbq aanbiedingen voor je! Houd onze Facebook en website in de gaten en koop ook voordelig jouw barbecue! 

Bekijk alle barbecues

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Vacatures