Bloembollen

Wil jij ook een vrolijke tuin die vaak ook nog eens heerlijk ruikt? Ga dan eens aan de slag met mooie bloembollen! We maken onderscheid tussen zomerbloeiers en voorjaarsbloeiers. Ook hebben we mooie bloembollen in pot waar je zowel binnen als buiten van kunt genieten.

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten of bloembollen in onze webshop. Wel kun je online terecht voor onder andere potgrondhydrokorrels, maar ook bestrijdingsmiddelen en plantenvoeding. Kom voor ons gehele assortiment langs in onze winkel in Leusden.

Hoe bloembollen planten?

Waar plant je bloembollen? Je kunt dit op verschillende manieren doen: verspreid in een border, tussen het gazon, in groepjes bij elkaar of op het terras in een leuke bloembak. Je kunt ook creatief doen met de mooie bolpatronen. 

  1. Zorg dat de aarde goed los zit en vermeng dit vervolgens met universele potgrond.
  2. Heb je grotere bloembollen? Maak dan een gat dat twee keer zo diep als de bol hoog is of gebruik een van onze bollenplanters. 
  3. Nu kun je de bol of meerdere bollen in het gat plaatsen en deze dichtmaken met aarde.
  4. Geef vervolgens de bloembollen goed water zodat ze goed gaan groeien.
  5. Nu kan je genieten van het moois!

Bloempotten kopen

Soorten bloembollen en wanneer planten?

Wil jij ook een mooie, gekleurde tuin waar iedereen jaloers op gaat zijn? Ga dan eens aan de slag met mooie bloembollen! Je kunt de keuze maken tussen twee verschillende soorten bloembollen: voorjaarsbollen en zomerbollen:

  • Voorjaarsbloeiende bollen: narcissen, tulpen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en krokussen. Deze plant je in het najaar, doe dit het liefst vóór de eerste vorst. 
  • Zomerbloeiende bollen (ook wel knollen genoemd): dahlia’s, anemonen, Calla’s, gladiolen en begonia’s. Deze plant je in het voorjaar, het liefst na de laatste nachtvorst.

Bloembollen: hoe diep planten?

Je kunt of een gat graven voor een groepje bloembollen of graaf individuele gaten voor het planten van enkele bloembollen of kleinere groepjes. Simpelweg gezegd bepaalt de grootte van de bloembol hoe diep je moet planten. Over het algemeen kun je aanhouden dat grote bloembollen van 5 cm of groter, 15 cm diep geplant moeten worden en kleinere bloembollen van 2,5 tot 5 cm plant je 7 tot 10 cm diep.

Tulp

 Voorjaarsbollen

Hyacint

Voorjaarsbollen

Dahlia

Zomerbollen

Welke bloembollen zijn winterhard?

De meeste voorjaarsbollen zijn winterhard, zoals de mooie krokussen en hyacinten en kan je gewoon in de grond laten zitten. Het jaar daarop kun je weer optimaal genieten van deze mooie bloemen. Veel soorten zomerbollen zijn wel vorstgevoelig en moet je dus rooien en op een droge, koele en vorstvrije plek bewaren. Deze kun je de volgende lente opnieuw planten. 

Tuingereedschap kopen

Bloembollen kopen

Mooie Narcissen, Krokussen of Tulpen in het voorjaar en in de zomer maanden genieten van de mooiste Dahlia's, Begonia's en Lelies? Dat kan met ons aanbod bloembollen.

Vacatures