Voorjaarsbollen: haal 't voorjaar in huis!

Voorjaarsbollen plant je in de herfst! We weten dat het vreemd klinkt, maar zo werkt moeder natuur nu eenmaal. Deze bollen komen namelijk pas uit in het voorjaar. Je kunt het beste voorjaarsbollen planten vanaf september tot nét voor de eerste vorst. Is het al voorjaar en ben je de bollen vergeten te planten? Geen paniek, we hebben ook mooie voorjaarsbollen in pot!

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten of bloembollen in onze webshop. Wel kun je online terecht voor onder andere potgrondhydrokorrels, maar ook bestrijdingsmiddelen en plantenvoeding. Kom voor ons gehele assortiment langs in onze winkel in Leusden.

Wanneer plant je voorjaarsbollen?

Zoals we net zeiden, kun je de bloembollen voor het voorjaar het beste in de herfst gaan planten. Je zult dus even geduld moeten hebben op jouw bloemenpracht, maar het zal het zeker waard zijn! Bovendien zijn veel soorten voorjaarsbollen winterhard, omdat ze de kou écht nodig hebben om in het voorjaar goed te kunnen bloeien. Maar let wel altijd op dat je ook daadwerkelijk voorjaarsbollen koopt en dus géén zomerbollen. 

Tuingereedschap kopen

Easy and pretty!

Genieten van voorjaarsbloemen willen velen van ons, maar dan moet je wel aan de slag in de tuin. Hoewel sommige mensen hier nogal tegenop kunnen zien, is het een heel makkelijk klusje! Over het algemeen moet het gat dat je graaft, twee keer zo diep zijn als de lengte van de bloembol. Maar het is altijd afhankelijk van de bol, hoe diep het gat moet: belangrijk is wel dat je ervoor zorgt dat het puntje van de bloembol omhoog ligt. Vervolgens dek je de bloembol af met wat aarde en geef je de grond water. In de bol zit een mooie Narcis of Tulp verstopt die er alleen nog maar uit hoeft te komen. Het komt daarom ook zelden voor dat bloembollen niet uitkomen. 

 

 

Check nog wat planttips van onze experts!

 1. Probeer de bloembollen in groepen te planten
  Misschien weet je dit al: maar een aantal bloemen bij elkaar is natuurlijk een véél leuker aanzicht dan slechts 1 bloem in jouw tuin. Bloembollen in groepen trekken veel meer de aandacht dan hier-en-daar een bloembol in de tuin.
   
 2. Gebruik plastic potten voor je voorjaarsbollen
  Wegens strenge vorst kunnen terracotta of stenen bloempotten breken, maar dit kun je ook makkelijk voorkomen door bloembollen in een plastic pot te planten en deze vervolgens in een stenen pot te zetten. Je kunt de ruimte ertussen zien als isolatie. 
   
 3. Leg je bloembollen uit
  Leg de bloembollen eerst uit, hierdoor kan je goed zien waar je ze precies wilt planten. Hiermee creëer je een goed overzicht.

Bloempotten kopen

Mix and match erop los met voorjaarsbollen!

Van Anemoon tot aan Blauwe Druifjes: er is van alles te vinden het grootste tuincentrum van Midden-Nederland! Twijfel je hoe diep je de bol moet planten, kijk dan naar de grootte van de bol.

 • Grote bollen van 5 cm en groter, worden vaak 15 cm diep geplant.
 • Kleinere bollen, vaak van zo’n 2,5 cm, plant je 7 tot 10 cm diep.
 • Zet grote bollen zo’n 7 tot 20 cm uit elkaar en kleine bollen 3 tot 7 cm.

Plant deze bloembollen in de tuin en droom van een bloeiend voorjaar.

Vacatures