Klimplanten kopen

Breng je tuin naar een hoger niveau - letterlijk - met onze klimplanten! Wil je meer groen of meer kleur in jouw tuin? Met de klimplanten uit het assortiment van Eurofleur in Leusden creëer je dit gemakkelijk! Verrijk jouw pergola, verbloem een saaie muur of creëer spannende tuinkamers in de tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ons aanbod is groot en veelzijdig, dus kom langs bij ons tuincentrum in Leusden voor het complete aanbod...

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten in onze webshop. Wel kun je online terecht voor onder andere potgrondhydrokorrels, maar ook bestrijdingsmiddelen en plantenvoeding. Kom voor ons gehele assortiment langs in onze winkel in Leusden.

Zelfhechtende en rankende klimplanten

Er zijn veel verschillende soorten klimplanten, maar qua hun klimmende eigenschappen zijn ze grofweg in te delen in twee categorieën. Zo bestaan er ten eerste zelfhechtende klimplanten, die zich vanzelf met hechtwortels vastzetten. Deze zelfhechtende klimplanten zijn ideaal voor op een lege schutting, muur of rek. Rankende klimplanten (of slingeraars) draaien echter met hun bladranken om een paal of hek heen. Niet elke slingeraar is even sterk en dus is het goed om ze een beetje ondersteuning te bieden met stokken, draden of gaas. Weet jij al welke klimplant je in huis (eh, tuin!) wilt halen? Tot snel op onze buitenafdeling!

Bestrijdingsmiddelen kopen

 

 

Waarom kiezen voor een klimplant?

Of je nu de trotse eigenaar van een klein balkon bent of aan de slag wil gaan met je nieuwbouwtuin; klimplanten voelen zich overal thuis! Je kunt ze immers op allerlei manieren terug laten komen in je tuinplan. Laat bijvoorbeeld een aantal klimmers langs de palen van je overkapping omhoog kruipen of laat ze het gaas op de erfafscheiding bedekken. Je kunt er ook een onaantrekkelijke schuurmuur mee verbergen of de regenpijp in een groener jasje steken. De mogelijkheden zijn eindeloos, onder andere omdat er zoveel verschillende klimmers bestaan. Veel klimplanten zijn ook echte vlinder- en bijenlokkers!

Meststoffen kopen

Verschillende soorten klimplanten

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben wij een groot assortiment aan klimplanten: van zonaanbidders tot geurende tuintoppers en van schaduwlievende klimmers tot groenblijvende planten. Weet jij al welke kekke klimmer je in de tuin wil hebben? Dit zijn een aantal populaire planten uit deze veelzijdige categorie:

  • Blauweregen (Wisteria)
  • Clematis
  • Klimroos (Rosa)
  • Kamperfoelie (Lonicera)
  • Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides)
  • Klimop (Hedera)

TIP: Ben je nogal een heethoofd? Klimplanten geven schaduw en zorgen dus voor verkoeling.

Aanwinst voor elke tuin

De Blauweregen is een klimplant die hartstikke snel groeit. De trossen aan deze klimplant kunnen blauw, roze of wit zijn. Het liefste staat de prachtige Blauweregen op een plek met genoeg zon of in de halfschaduw. Dus ben je opzoek naar een klimplant die snel een lege muur of schutting kan bedekken? Dan is de Blauweregen wellicht een goede keuze. Ook de Bergclematis is een snelgroeiende klimplant die je zal verrassen. De bloeiperiode van deze klimplant is rond mei en de plant kan ongeveer vier meter hoog worden. De Klimroos is een echte aanwinst voor je tuin, het is een prachtige tuinplant die bloeit van juni tot oktober. De Klimroos is geschikt voor op muren, maar kan ook goed om bogen gewikkeld worden door de zwakke twijgen. Klimrozen bloeien nog meer als zij tegen een muur staan. Dit omdat de muur net dat beetje extra warmte geeft wat de Klimroos nodig heeft. Kom voor ons complete aanbod klimplanten naar ons tuincentrum in Leusden.

Potgrond en hydrokorrels kopen

Klimplanten verzorgen en snoeien

Zoals je al kon merken is er nogal wat te kiezen op het gebied van klimplanten. Als je door de planten het bos niet meer ziet, staan onze medewerkers altijd voor je klaar. Ook op het gebied van verzorging. Het is immers lastig om één overkoepelende verzorgingstip te geven over alle klimplanten. Check dus altijd de bijgeleverde info over de hoeveelheid water en de standplaats waar de klimplant het meest blij van wordt. Er zijn daarnaast klimplanten die je om de zoveel tijd om een goeie snoeibeurt moet geven, zoals de kamperfoelie of Wisteria. Belangrijk is bijvoorbeeld dat de plant niet al te zwaar wordt. Met een knipbeurt kan je 'm een flinke verjongingskuur geven. Verwijder zo nu en dan het dode hout, maar behoud de scheuten die het dichtst tegen het frame aan groeien.
 

Klimplanten kopen in Leusden

Dus woon je nabij Achterveld, Hoogland, Terschuur, Woudenberg of Soesterberg? Kom dan gezellig langs bij ons tuincentrum in Leusden. Ook voor andere tuinplantenbeschermhoezentuinverlichtingtuinonderhoudtuinmeubelenbarbecues of kamerplanten hoef je niet verder te zoeken! 

Bezoek ons tuincentrum

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 52 van 52 producten
Vergelijk (0)
Vacatures