Potgrond & Hydrokorrels

Pot jij een plant en gebruik je dan enkel potgrond? Niet doen! Dit vergroot namelijk de kans dat jouw tuinplanten gaan rotten en dat willen we natuurlijk niet. Om wortelrot te voorkomen, is het belangrijk dat je hydrokorrels gebruikt. In onze webshop vind je daarom de producten van onder andere merken als Pokon en Asef. Neem een kijkje! Kom naar tuincentrum Eurofleur in Leusden voor ons complete assortiment.

Bestel eenvoudig in onze webshop!

✓  Gratis verzenden vanaf €50,- ✓  Vandaag besteld, volgende werkdag op de post ✓  Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten
Vergelijk (0)

Waarom hydrokorrels gebruiken?

Simpelweg gezegd zijn hydrokorrels kleine bolletjes van klei, die vocht vasthouden. Veel mensen gebruiken deze hydrokorrels om de afwatering voor planten te verbeteren. Máár je kunt ook hydrokorrels gebruiken als decoratie om bijvoorbeeld een leuke bloempot mee af te dekken. Ook dit zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt, waardoor je de plant dus minder vaak water hoeft te geven.

Het vullen van een pot met hydrokorrels, doe je zó

Over het algemeen zijn er twee manieren waarop je een bloempot kunt vullen met hydrokorrels:

  1. Bedek de bodem van de pot met een dikke laag hydrokorrels en voeg vervolgens potgrond toe.
  2. Daarnaast kun je een pot volledig vullen met hydrokorrels: dit noemen we ook wel hydrocultuur.  

Meststoffen kopen

Potgrond & hydrokorrels kopen | Tuincentrum Eurofleur in Leusden

Potten voor buitenplanten

Buitenpotten die je in de tuin hebt staat, zullen vaak een afwateringsgat aan de onderkant hebben. Dit is van belang, omdat het teveel aan water dan makkelijker weg kan stromen in de aarde. In een land zoals Nederland is dat natuurlijk geen overbodige luxe. Dit voorkomt dan dat de plant verdrinkt of gaat rotten. 

Bloempotten kopenHydrokorrels & hydrocultuur

Zoals we net benoemd hebben, kun je ook plantenpotten volledig vullen met hydrokorrels. Dan doe je aan hydrocultuur. Hydrocultuur is dus het houden van planten zonder grond. Lees hier hoe je zelf aan de slag kunt met hydroponie.

Vacatures