Vaste planten kopen

Vaste planten fleuren jouw tuin op! Een vaste plant is erg kleurrijk en is goed te combineren met andere tuinplanten. Wat is een vaste plant? Dit is een tuinplant die in het voorjaar begint met bloeien en in de zomerperiode uitbloeit tot de meest kleurrijke en prachtige bloem. In de winter sterven ze af waarna ze deze koude maanden ondergronds spenderen. Naast deze kleurrijke variant, zijn er ook groenblijvende vaste planten te vinden die heel het jaar door groen blijven. Kom langs bij Eurofleur in Leusden en zoek jouw favoriete vaste planten uit.

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten in onze webshop. Wel kun je online terecht voor onder andere potgrond, hydrokorrels, maar ook bestrijdingsmiddelen en plantenvoeding. Kom voor ons gehele assortiment langs in onze winkel in Leusden.

Wintergroene vaste planten kopen?

Of je nu op zoek bent naar wintergroene vasten planten, vaste planten voor de schaduw of zon, of vaste planten voor in de border, tuincentrum Eurofleur heeft alles wat je zoekt op het gebied van vaste planten. Ook eenjarige planten om jouw tuin mee aan te vullen zijn bij ons vinden. Vaste planten komen voor in enorm veel verschillende kleuren: blauw, roze, wit, roze... noem het maar op! Wees creatief en mix & match erop los. Ook langbloeiende vaste planten, wintergroene vaste planten, zomerbloeiers en lageschaar vaste planten zijn te koop. Wanneer zien we jou bij onze buitenhuis afdeling?

Potgrond en hydrokorrels bestellen

 

 

Wanneer vaste planten planten?

Dit is een vraag die wij veel te horen krijgen in ons tuincentrum. Vanaf het vroege voorjaar zijn er bij weer volop vaste planten te kopen. Deze planten kun je in pot het hele jaar door in de tuin zetten, mits het natuurlijk niet vriest. Verder kun je onthouden dat de beste tijd om een border in te planten het voorjaar of het najaar is. De grond is dan lekker warm en vochtig. En dat inplanten is totaal niet moeilijk! Laat je eens adviseren door onze gespecialiseerde groenexperts. 

Tip! Plant de vaste planten op de juiste afstand van elkaar. Voor kleinere vaste planten is dit meestal zo’n 20-25 centimeter en voor de grotere planten ongeveer 50 centimeter.

Vaste planten verzorgen

Het is belangrijk dat je de vaste plant tijd geeft om uit te groeien. Je kunt de vaste plant het beste in een ruim gat planten en de grond verbeteren met bijvoorbeeld Vivimus om de tuinplanten een goede start te geven. Verder is het belangrijk om je planten altijd voldoende water te geven indien een droge periode zich voordoet. Daarnaast kun je veel vaste planten na de bloei in juni terugknippen voor een tweede bloei. Omdat het aanbod zo groot is van vaste planten, hebben we voor jou een top 3 opgesteld.

Tuingereedschap kopen

Top 3 vaste planten

1. Hortensia kopen

Hortensia’s (Hydrangea) zijn hele bekende bladverliezende tuinplanten. Zo zijn er verschillende soorten hortensia's waaronder de pluimhortensia's, boerenhortensia's en de bekende Annabelle. Onze Hortensia's zijn te koop in verschillende kleuren zoals wit, roze, rood, paars en blauw. Sommige soorten Hortensia's verkleuren gedurende het groeiseizoen.

2. Siergrassen kopen

Ook siergrassen zijn bij ons gezellige tuincentrum in Leusden te koop. Vooral in het najaar geven siergrassen een gezellige sfeer in de tuin. Wist je dat het geluid van wevend gras rustgevend werkt? Probeer het maar eens uit. De meeste grassen kun je ook al snoeien in het voorjaar. Verder zijn laagblijvende wintergroene siergrassen erg functioneel als bodembedekkers die je onkruid kunnen onderdrukken. Perfect als je een onderhoudsarme tuin wilt!

3. Skimmia's kopen

Een andere populaire vaste plant is de Skimmia. Dit is een mooie, groenblijvende struik die vanaf november tot ongeveer maart bloeit met bloemen of bessen. In de winterperiode voegt de Skimmia heel veel kleur toe aan je tuin, dankzij zijn bloemknoppen en besjes. Echt een prachtig gezicht! De standplaats van deze vaste plant is in de schaduw of half schaduw en het is belangrijk om de plant in een lichtzure, humusrijke grond te plaatsen. 

Meststoffen kopen
 

Delphinium

Vaste planten aanplant & verzorging bij Eurofleur

Natuurlijk heeft iedere vaste plant haar eigen specifieke wensen en voorkeuren als het om potgrond en voedingsstoffen gaan. Daarom zijn er verschillende merken zoals Pokon en ECOstyle te vinden in ons tuincentrum. Als je van plan bent om een vaste plant in een plantenbak te zetten, zorg er dan altijd voor dat je onderin de plantenbak hydrokorrels gebruikt. Hydrokorrels zorgen namelijk voor een goede drainagelaag in de plantenbak, waardoor de planten niet zullen verdrinken en uiteindelijk wegrotten.

Bestrijdingsmiddelen


 

Dus woon je nabij Achterveld, Hoogland, Terschuur, Woudenberg of Soesterberg? Kom dan gezellig langs. Ook voor klimplantenbeschermhoezentuinverlichtingtuinonderhoudtuinmeubelenbarbecues of kamerplanten hoef je niet verder te zoeken! 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Vacatures