Zaden

Wij bij Eurofleur zijn fan van ons assortiment zaden. Het begint allemaal met een klein zaadje. Maar met een beetje liefde, zorg en geduld kan dat zaadje uitgroeien tot iets prachtigs. Of het nu gaat om heerlijke groenten, sappig fruit, kruidige kruiden of kleurrijke bloemen, het proces van zaaien en kweken is een wonder om te zien. Bovendien is het ontzettend leuk om te doen en geeft het veel voldoening. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden voor ons aanbod zaden.

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten, zaden of bloembollen in onze webshop. Wel kun je online terecht voor onder andere potgrondhydrokorrels, maar ook bestrijdingsmiddelen en plantenvoeding. Kom voor ons gehele assortiment langs in onze winkel in Leusden.

Zaden kweken: Eurofleur helpt je!

Start een pluktuin

Heb jij altijd al gedroomd van een prachtige pluktuin? Dan is het belangrijk om te weten waar je zoal aan moet denken bij het beginnen van een zo'n bloemenweelde. Kies in ieder geval voor een zonnige plek waar de planten voldoende licht krijgen. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke planten goed samengaan. Sommige bloemen kunnen elkaars groei belemmeren, terwijl andere bloemen juist elkaar helpen groeien. Zo kunnen bijvoorbeeld zonnebloemen en klaprozen elkaar negatief beïnvloeden, terwijl rozen en lavendel elkaar juist versterken. Bloemen zoals zonnebloemen, lelies en dahlia's zijn perfect voor een pluktuin.

En het beste van alles? Je kunt straks genieten van prachtige bloemen uit eigen tuin, zowel buiten als binnen. Zet er een aantal in een vaas en je hebt een prachtig plukboeket.

Meststoffen

Makkelijke moestuin beginnen

Bij Eurofleur helpen wij je graag bij het vinden van de juiste zaden en tuinbenodigdheden. Onze ervaren medewerkers staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste producten en geven je graag tips en advies over zaaien, kweken en verzorgen van jouw planten. Door het zelf kweken van groenten en kruiden hoef je minder vaak naar de supermarkt en draag je bij aan het behoud van de biodiversiteit in je omgeving. Bovendien is het een stuk verser en dus lekker! Als je dan straks je eigen oogst binnenhaalt, kan je ook nog eens heel trots zijn op jezelf.

Tip! Betrek je kinderen bij het moestuinieren om ze te leren over de natuur. Educatief, maar ook erg leuk!

Moestuinieren

Zaden kweken: Eurofleur helpt je!

Makkelijk te kweken groenten

Ben je nog een groentje op het gebied van kweken? Dan is het wel zo slim om te starten met zaden waar makkelijke moes uit voort komt. Zo raak je gemotiveerd en kan je je moestuin steeds wat meer vergroten. Hier zijn een paar voorbeelden van gemakkelijk te kweken groenten:

  • Radijsjes: deze groenten groeien snel en zijn al binnen een paar weken klaar om te oogsten.
  • Sla: sla is gemakkelijk te kweken en kan zowel binnen als buiten worden geteeld.
  • Wortels: deze groenten hebben weliswaar iets meer tijd nodig om te groeien, maar zijn verder zeer gemakkelijk te kweken.
  • Tomaten: tomatenplanten hebben voldoende zonlicht en warmte nodig om te groeien, maar zijn verder zeer onderhoudsvriendelijk.
  • Komkommers: deze groenten hebben voldoende zonlicht en water nodig, maar zijn verder zeer gemakkelijk te kweken.

Wat is voorzaaien?

Voorzaaien is een methode om planten te kweken uit zaadjes voordat het tijd is om ze buiten te planten. Dit kan binnenshuis worden gedaan op de vensterbank of in een kas. Het doel van voorzaaien is om sterke, gezonde zaailingen te laten groeien die vervolgens buiten geplant kunnen worden als de weersomstandigheden dit toelaten. Door ze binnenshuis te laten ontkiemen, kunnen de planten al een flinke voorsprong hebben als ze naar buiten worden verplaatst. Dit kan vooral handig zijn voor planten die langzaam groeien of gevoelig zijn voor koude temperaturen. Bovendien kun je de temperatuur, lichtintensiteit en vochtigheidsgraad reguleren. Zo kun je ervoor zorgen dat de zaailingen zich ontwikkelen onder optimale omstandigheden.

Bloempotten kopen

Of je nu een vierkante-meter-moestuinbak aanschaft, een kweekbak op poten scoort of een kweekkas gaat plaatsen, je zal merken hoe leuk moestuinieren is!

Mix and match erop los met zomerbollen!

Dus waar wacht je nog op? Maak jouw moestuindroom waarheid en start met kweken! Of je nu een vierkante-meter-moestuinbak aanschaft, een kweekbak op poten scoort of een kweekkas gaat plaatsen, je zal merken hoe leuk en bevredigend je nieuwe hobby zal zijn! Laat je inspireren door onze collectie van zaden, bloembollen en planten en maak van jouw tuin een prachtige en bloeiende plek. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om ons aanbod te bekijken Wij kijken er naar uit om je te verwelkomen in onze winkel en je te helpen bij het creëren van een tuinparadijs. 

Contact & openingstijden

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Vacatures