Vijverbenodigdheden

Voel je als een vis in het water met de aanschaf van een vijver! Water in de tuin brengt aan de ene kant ontspanning, maar ook een hoop leven in de brouwerij. Vogels, vlinders en andere insecten zijn immers dol op vijvers. Bij tuincentrum Eurofleur vind je allerlei vijverbenodigdheden die je helpen om een prachtvijver aan te leggen en te onderhouden. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 46 van 46 producten
Vergelijk (0)

Trotse eigenaar van een vijver

Een vijver is een echte aanvulling op je buitenplek! Het geluid van een stromend watertje en de levendigheid die het met zich meebrengt... Wie wil er nu geen vijver!? Heb je plannen om een vijver aan te leggen? Denk dan ten eerste goed na over de plek waar je de vijver wil zien. Een grote hoeveelheid zon kan immers leiden tot een grotere algenproductie in je vijver. Dit heeft uiteraard weer invloed op de helderheid, maar ook gezondheid van het water. Vergeet ook niet om rekening te houden met de aanleg van elektra voor de vijverpomp of eventuele verlichting. Of je nu kiest voor een voorgevormde vijver of zelf aan de slag gaat vijverfolie, ook over de afwerking van de vijverranden moet worden nagedacht. Ga je voor keien, natuursteen, hout, turf of moerasplanten in verschillende hoogtes? Met behulp van een begroeiingsmat is dat appeltje-eitje! Voor elke vijver zijn er verschillende mogelijkheden!

Vijverbenodigheden kopen | Tuincentrum Eurofleur

Een vijver onderhouden en beschermen

Ben je al een trotse eigenaar van een vijver? Dan is het erg belangrijk dat de vijver goed wordt onderhouden. Het is immers zoveel meer dan een gat in de grond met wat water. Het water moet bijvoorbeeld een bepaald niveau en waarde hebben om de levenskwaliteit voor vissen en planten te kunnen waarborgen. Ook moet uiteraard gedacht worden aan de juiste vijverpomp, luchtpomp en vijverfilter. Middels een luchtpomp of zuurstofpomp krijgen de vissen en vijverplanten voldoende zuurstof en wordt het water jaarrond belucht, zelfs in de winter. Om ongewenste gasten te vermijden en je vissen te beschermen is het daarnaast belangrijk om te denken aan een reiger-afschrikker of vijvernet. Kom lang bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om meer te weten te komen over het onderhouden van een vijver. Wij verkopen producten van kwaliteitsmerken als Velda en Vijvertechniek Nederland.

Meer over het onderhouden van de vijver

 

Geen vijver zonder vijverplanten

Net als dat een tuin geen tuin is zonder planten, is een vijver ook maar een saaie bedoening zonder groen. En nee, dan hebben we het uiteraard niet over algen. Sterker nog, met waterplanten, ook wel zuurstofplanten genoemd, wordt koolstofdioxide binnen een handomdraai omgezet naar zuurstof. Zuurstofplanten zuiveren dus min of meer het vijverwater, waardoor algen geen schijn van kans maken. Ook bieden ze schuilgelegenheid voor vissen. We hebben een groot aantal producten in ons assortiment die je helpen het beste uit je vijverplanten te halen. Denk bijvoorbeeld aan mandjes, maar ook speciale aarde en inlegmatjes. Naast planten voor ín de vijver zijn er ook planten voor op de oever. Moeras- en oeverplanten hebben geen invloed op de waterhuishouding, maar zijn wel echte sfeermakers.

Meer weten over het onderhouden van een vijver?

Mocht je vragen hebben over het onderhoud of aanleg van de vijver, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Voor allerhande onderhoudsproducten ben je bij ons aan het juiste adres. Ook staan onze medewerkers voor je klaar in ons tuincentrum in Leusden, nabij Amersfoort, Zeist en Veenendaal. Tot snel!

Vacatures