Vijvervissen

Vissen mogen natuurlijk niet in je vijver ontbreken, vissen houden je vijver levendig! Kom naar ons tuincentrum in Leusden en bekijk ons aanbod vijvervissen! Met vissen in de tuin wordt de vijver een nog belangrijker onderdeel van je tuin. Er bestaan ontzettend veel vijvervissen, bij ons kun je terecht voor onder andere deze soorten:

  • Oppervlaktevissen
  • Opvallende vijvervissen
  • Snel voortplantende vissen
Toon filters Verberg filters

Filter producten

Vissen in de vijver

Een vijver is niet compleet zonder vijvervissen. En deze vijvervissen koop je natuurlijk bij Tuincentrum Eurofleur! Het onderhouden van vissen in de vijver kan lastig zijn, maar er bestaan ook soorten die niet veeleisend zijn. Er zijn verschillende soorten vissen die geschikt zijn voor in de vijver. Er bestaan vissen die de bodem omwroeten, vissen die de waterplanten in je tuin opeten en vissen die zich snel voortplanten. Iedere soort heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Het is belangrijk om goed te kijken welke vissen geschikt zijn voor jouw vijver. Voor welke soort vissen kies jij? 

vijvervissen-kopen-eurofleur-leusden

Oppervlaktevissen in de vijver

De oppervlaktevissen zoeken hun eten aan de oppervlakte en maken er dus geen zooitje van door de waterplanten op te eten of door de bodem om te wroeten. Het leuke aan de oppervlaktevissen is dat je deze vaak kunt zien zwemmen, ze zijn namelijk veel te vinden aan de oppervlakte en zijn niet zo geïnteresseerd in de bodem. Ook voor (klein)kinderen is dit erg leuk, zo kunnen ze de vissen altijd vinden. Omdat de oppervlaktevissen zo aan de oppervlakte zwemmen, hebben zij wel iets meer bescherming nodig dan de andere vissen. We willen natuurlijk voorkomen dat deze oppervlaktevissen bedreigd worden door een kat of reiger. 

Opvallende vijvervissen

Opvallende vissen zijn hartstikke leuk voor in de vijver, omdat deze ook vaak zichtbaar zijn! Zo heb je niet het idee dat je moet zoeken naar vissen in de vijver, maar zijn ze vrijwel altijd zichtbaar. Ook voor de opvallende vissen geldt dat deze net iets meer beveiliging nodig hebben dan vissen met een schutkleur. Onder de opvallende vijvervissen vallen onder andere de koi karper en de goudvis. 

Snel voortplantende vissen

Snel voortplantende vissen zijn eigenlijk helemaal niet zo geschikt voor in de vijver. Per 1000 liter water is er namelijk een vislengte van 50 centimeter vastgesteld als richtlijn. Je moet dus oppassen dat je geen kleine vissen koopt die erg groot worden, of juist heel veel jonkies krijgen binnen korte tijd. Om dit te voorkomen kun je het beste geen snel voortplantende vissen in de vijver laten, al kun je natuurlijk wel één van deze vissen in de vijver plaatsen. Meerdere vissen van hetzelfde geslacht is natuurlijk ook mogelijk. Vissoorten die zich onder andere snel voortplanten zijn Goudelrits, Rozette en Koi karper. 

Wil je meer informatie over ons aanbod vijvervissen of wil je weten welke vissen geschikt zijn voor jouw vijver? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Leusden of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het vinden van de perfecte vissen voor je vijver en helpen je graag met het uitzoeken van het perfecte dieet voor jouw vissen. 

Vacatures