Lovebirds

Lovebirds

Februari: de maand van… de lovebirds! Letterlijk, want deze maand staat in het teken van zowel de vogels als geliefdes. De dag van de liefde staat bijna weer voor de deur: Valentijnsdag! Hét moment waarop je jouw hartendief even extra speciaal mag laten voelen. De één vindt het onzin, de ander gaat er lekker in mee. Maar kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor een valentijns-cadeau? Wij helpen je op weg!

Vraag jezelf allereerst af of jouw valentijn liever een cadeau ontvangt of liever quality time met je zou doorbrengen. En natuurlijk wat je zelf het leukst vindt om te geven of om te doen. Er zijn tal aan verschillende dingen die je kan bedenken om samen te doen. Een weekendje weg, een dagje naar de Efteling, een romantisch diner voor 2…

Hoeft het van jou niet zo uitgebreid maar wil je toch íets liefs doen? Schrijf een kaartje! Zeg je niet vaak tegen je partner dat je hem of haar waardeert? Grijp op Valentijnsdag dan eens je kans om dit wel te doen. Geef hier bijvoorbeeld een chocolade box of bloemen bij. Het is wellicht cliché, maar altijd goed. Bij Eurofleur vind je een groot aanbod aan prachtige bloemen en planten; voor ieder wat wils!

Vogels

Niet te vergeten: onze vogels! In deze laatste volle wintermaand kunnen zij jouw hulp goed gebruiken. Zaadjes, bessen en insecten zijn in de natuur maar weinig te vinden op dit moment. Vogels waarderen in de wintermaanden wat extra voer, want ze leggen geen wintervoorraad aan zoals eekhoorns doen. Naast het feit dat vogels veel harder op zoek moeten naar eten, kost het ze in de winter ook veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. In een koude nacht verliezen kleinere soorten soms 10 procent van hun gewicht.

Wat kun je dan het beste aanbieden als extra energiebron?

Hang bijvoorbeeld vetbollen en pinda’s op in je tuin of op je balkon. Bij lichte vorst kun je vers drinkwater aanbieden, waar ook in gebadderd wordt. Het water rolt van de ingevette veren, dus ze zullen niet bevriezen. Bij strenge vorst is het beter om geen open water aan te bieden.

Zo zorgen we allemaal een beetje voor elkaar in februari!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures