Woontrends 2019

Woontrends 2019

Het is tijd om de woontrends voor 2019 onder de loep te nemen! Wat kan je verwachten? Welke kleuren zijn hip en welke juist totaal niet? We hebben voor jou op een rijtje gezet. Maar eerst gaan we wat dieper in op de vraag hoe woontrends en stijltrends nu eigenlijk ontstaan.

Zijdebloemen

Hoe worden woontrends bepaald

Net zoals vaker gebeurd in de modewereld worden de nieuwste en leukste woontrends gepresenteerd op bekende internationale vakbeurzen. Onze vakkundig personeel zorgt er dan voor dat deze trends terugkomen in de artikelen die wij verkopen in het tuincentrum. Deze stylisten zorgen dat ze altijd up-to-date zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en tuinieren. Het perfecte interieur bestaat niet! Iedereen is anders en heeft andere voorkeuren en artikelen die minder in de smaak vallen: maar boven alles geldt natuurlijk: een interieur is pas goed als je 100% jezelf kunt zijn. 

Woontrend #1 Tint-op-tint

De allereerste woontrend van dit jaar is tint op tint. Dit betekent eigenlijk dat je een tint helemaal doorvoert in jouw interieur, welke kleur je ook kiest: roze, zwart, donkerblauw, geel of groen. Kies hierbij altijd uit interieurkleuren uit dezelfde kleurgroep en pallet zodat alle tinten goed bij elkaar passen. Ga hiermee voor klasse, originaliteit en chiq. Populaire kleuren die we dit jaar nog veel terug gaan zien, zijn onder andere:

  • Pasteltinten
  • Beige tinten
  • Okergeel
  • Wijnrood
  • Donkerpaars

Woontrends #2 Kies voor rond

Organische, ronde vormen zien we veelal terugkomen dit jaar en rechthoekige vormen en interieurstukken verdwijnen steeds meer uit huis. Denk eens aan een ronde eettafel, ronde lampenkappen, tafeldecoratie, ronde vloerkleden, salontafels, deurmatten, kussens, een poef en ga nog maar door! Eigenlijk is deze trend heel erg makkelijk: koop het als het rond is! En natuurlijk is deze woontrend erg makkelijk te combineren met andere trends van dit jaar.

stijltrends 2019

Woontrend #3 Puur en natuurlijk

Of je het nu Scandinavisch, natuurlijk of puur: deze natuurlijke & mooie materialen staan voor rust en zorgen voor een oase van rust in het interieur bij u thuis. Kies bij deze trend altijd voor een witte basis of kies voor een natuurlijke tint als bosgroen of hemelsblauw. 

Woontrend #4 Haal binnen naar buiten

Haal jouw woonstijl van binnenshuis ook naar de tuin toe! Denk aan mooie sierkussens, hockers, tuinplanten, buitenpotten en tuinverlichting. Stem de kleuren van binnenshuis af met allerlei leuke tuinmeubels buiten in jouw tuin. 

Woontrend #5 Spice it up: honey

Zeg hallo tegen de kleur van het jaar 2019: Spiced Honey. Deze kleur is met name geïnspireerd door de rijke kleurvariatie van honing en heeft als ondertoon een warme kleur van amber. De Spiced Honey kleur is erg vrolijk, geeft jou energie en past in vrijwel ieder interieur en kleurenpalet! 

woontrends 2019:

Woontrend #6 Into the jungle

Deze jungle trend is een écht blijvertje. Deze trend zegt letterlijk dat je de natuur in huis moet halen. Dit jaar gaat het nog een stapje verder dan alleen leuke plantjes naar binnen halen. Denk aan een behang met natuurprinten en goudkleurige woonaccessoires in de vormen van palmen en dieren. 

Welke trend is jouw favoriet?

Kom langs