6 originele barbecue gerechten!

6 originele barbecue gerechten!

Het barbecueseizoen is al even begonnen! We kunnen ons voorstellen dat de hamburgers en speklappen beginnen te vervelen. Wat dacht je van wokken op de barbecue of zelfs poffertjes, rechtstreeks van de barbecue? Weber heeft een speciale lijn ontwikkeld om verschillende gerechten op de barbecue te kunnen bereiden; het Gourmet BBQ systeem. Benieuwd wat dit systeem allemaal kan? Lees dan snel verder!

1.Pizza op een pizzasteen

Je eigen pizza maken is toch altijd het lekkerste. Je kan de pizza volledig zelf samenstellen. Dat betekent alleen maar lekkere ingrediënten! Normaal gesproken doe je de pizza in de oven, maar met de pizzasteen van Weber kan je je pizza maken op de barbecue. Je tovert je barbecue zo om naar een pizzaoven. Dus, wat voor pizza ga jij maken? Een Duitse pizza met aardappel en spek, een Napolitaanse pizza of kies jij toch voor een geheel eigen receptje?

2.Grill voor de perfecte steak

Barbecue jij het liefst traditioneel met een goed stuk vlees? Ook voor deze vleesliefhebbers heeft Weber een mooie accessoire ontwikkeld; de Sear Gate! Je hoeft geen barbecue-expert te zijn om de perfecte steak te bereiden. Met de Sear Gate gaat dit vanzelf. Door het materiaal kan de hitte zich gelijkmatig verdelen. En kijk eens naar dat mooie grill patroon op het vlees. Ziet er super professioneel uit!

3.Poffertjes van de barbecue

Op zondagochtend buiten ontbijten? Zet de barbecue maar aan! Dat klinkt gek… of toch niet? Met de poffertjespan zet jij in een handomdraai een heerlijk ontbijt op tafel. Wat dacht je van deze luchtige poffertjes met aardbeienpuree? Soms wil je eens lekker uitgebreid ontbijten. Dat kan ook met deze poffertjespan! Maak er kleine omeletjes in of bak scones. Deze multifunctionele pan brengt jouw ontbijt naar een next level.

4.Niet mokken, lekker wokken

Zin om te wokken, maar niet om binnen in de keuken te staan? Geen probleem! Met de wokpan van Weber maak jij je wokgerecht lekker buiten in de zon. De lekkere smaak van de barbecue proef je door het wokgerecht heen. Dat klinkt goed toch? In deze wok kan je ook stomen. Hiervoor heb je een speciaal stoomrek nodig. Heb je nog inspiratie nodig voor een goed recept? Probeer dit pittige roerbakgerecht eens!

5.Gevogelte stomen was nog nooit zo lekker

Een lekker kippetje van de barbecue, wie kan dat weerstaan? Met de gevogeltestomer wordt dat nu nog makkelijker. Het is eigenlijk een 2-in-1 accessoire. De kip of kalkoen bereid je in het midden en de bijgerechten leg je daar omheen. De bijgerechten krijgen zo ook wat mee van de sappen van de kip. Het opzetstuk kan je vervangen door een bierblik. Daarmee maak je een sappige bierblikkip!

6.Bakken en braden in de braadpan

Hij wordt ook wel de ‘Dutch oven’ genoemd. Deze braadpan is ideaal als je een snelle en makkelijke maaltijd op tafel wil zetten. Wat het anders maakt op de barbecue? De smaak! Het maakt niet uit welke ingrediënten je erin gooit, de smaak zal rokerig zijn. Precies zoals je dat verwacht van een barbecue! Heb je een grote groep die jouw kookkunsten komt proeven? Geen probleem, de Dutch Oven kan tot 6 liter eten aan.

Hebben we je overtuigd van de mogelijkheden van Weber? In onze winkel in Leusden hebben we een groot assortiment aan Weber barbecues en accessoires! Kom jij binnenkort shoppen?