Help de vogels de winter door

Help jij de vogels ook de winter door? Veel vogels trekken in de winter naar de warmere landen. Maar, er zijn natuurlijk ook vogels die gewoon in Nederland overwinteren, zoals de Merel en het Roodborstje. Deze vogels noemen we een standvogels. Ook in de winter moeten deze vogels voedsel zien te bemachtigen, maar dat is erg lastig. Zo zitten wormen te diep onder de grond en insecten zijn er bijna niet. Het is voor de vogels dus zeer lastig om voedsel te bemachtigen, maar jij kunt ze helpen om ze bij te voeren!

Voederhangers voor vogels

Er zijn verschillende mogelijkheden om vogels bij te voeren in je tuin. Zo zitten er bij Tuincentrum Eurofleur diverse soorten voedingsproducten in het assortiment, zoals onze pindakaas voor tuinvogels. Daarnaast hebben we ook diverse leuke voederhangers, die je kan ophangen in je tuin. Het ziet er erg gezellig uit wanneer vogeltjes wat eten komen halen, en je helpt ze er ook nog eens ontzettend mee. Hieronder vindt je een overzicht van diverse voederbakken die verkrijgbaar zijn bij Eurofleur in Leusden:

Nog een kleine tip, je kan deze voederhangers het best ophangen in de buurt van een dichte struik. Zo kunnen vogels snel wat eten pakken en vervolgens de struik weer opzoeken voor beschutting. Al deze voeder artikelen zijn van het mooie merk Esschert Design. Esschert Design is gespecialiseerd in het ontwikkelen van collecties gerelateerd aan tuinieren en natuur. Wij creëren leidende concepten in de branche die focust op bijvoorbeeld wilde vogels en dieren, outdoor haarden, kindertuinieren en werken in de tuin. Al onze producten zijn door onze Europese designers in eigen studio ontworpen.

Voedertips

Of je nou een balkon hebt of een tuin, dat maakt niks uit. Er zijn erg veel verschillende manieren om vogels een handje te helpen tijdens de winter. Zo blijft de voedertafel een klassieker, of je hem nou open neemt of met een dakje, beide is natuurlijk fijn, maar het voordeel van een met een dakje is dat het voer droog blijft. Qua eten zijn vogels dol op onder andere pinda’s en zaadjes. Ook kunnen de vogels in de winter wel wat extra vet gebruiken. Dit kan je doen door vetbollen op te hangen.

Tuin vogelvriendelijk inrichten

Je kan de vogels ook helpen door je tuin vogelvriendelijk in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het planten van bes dragende struiken, zoals een Hulst, maar je kan ook zaad houdende planten de hele winter door laten staan, zodat de vogels nog steeds van die zaden kunnen snoepen. Op deze manier voer je de vogels dus eigenlijk op een natuurlijke manier.

Help jij de vogels ook de winter door? Ze kunnen je hulp goed gebruiken! Wil je meer weten over ons assortiment voor vogels? Of hoe je bepaalde producten het best kunt gebruiken? Kom dan gezellig langs bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden, onze medewerkers helpen je maar al te graag. Je kan natuurlijk ook gerust contact met ons opnemen!

Vogel assortiment