Tuinverlichting voor het najaar aanleggen

Tuinverlichting voor het najaar aanleggen

In de herfst en wintermaanden is het erg handig om buitenverlichting te kopen zodat je gemakkelijk een looppad, oprit of de voordeur kunt verlichten. Maar ook kun je in de herfst nog heerlijk genieten in de tuin met de juiste tuinverlichting. Verder dient de verlichting in de tuin ook als verlichting om ongenode gasten op afstand houden. Een buitenlamp met sensor wordt bijvoorbeeld bij de geringste beweging ingeschakeld. Wordt het LED tuinverlichting, een 12-(zwakstroom) of toch een 220/230 Volts installatie?

Webshop tuinverlichting

Tuinverlichting voor sfeer in de tuin

Een mooie buitenlamp in de tuin zorgt voor meer sfeer en gezelligheid in de tuin en laten wij nu net een enorm assortiment hebben aan tuinlampen. Ben je op zoek naar een specifiek merk? Wij bieden jou onder andere tuinverlichting van Calex, Garden Lights, Luxform en Smooz. Bekijk eens onze categorieën in de webshop:

  1. Verlichtingsarmaturen
  2. Lichtbronnen
  3. Sfeerverlichting

Hoe moet je jouw buitenlampen aansluiten op 220/230 Volt

Hoe moet je jouw buitenlampen aansluiten op 220/230 Volt

Als je van plan bent om jouw tuin te verlichten met 220/230 volt dan zit er vaak al een aansluiting bij de schuur of keukendeur. Het nadeel hierbij is wel dat je vooraf kabels moet leggen naar de verschillende plekken in de tuin waar je graag een buitenlamp wilt plaatsen. Gebruik hiervoor altijd speciale grondkabels op een minimale diepte van 50 cm. Deze speciale stroomkabels zijn namelijk voorzien van een speciale mantel. Deze mantel zorgt ervoor dat bij een vorm van beschadiging de stroom direct uitgeschakeld wordt. 

Kies voor veilig en snel met onze solar verlichting

Duurzaam, maar ook nog eens enorm praktisch: solar verlichting. Onze solar tuinverlichting werkt op zonne-energie wat erg handig is in de tuin. Je hoeft bij solar tuinlampen nooit vooraf te bedenken of er een stroomaansluiting in de buurt is, want een zonnige plaats in de tuin of op uw balkon is al meer dan genoeg. Begint het donker te worden? Dan zal de solar verlichting automatisch aan gaan. Verlichting op solar is plug-and-play: plaats het in de tuin en de zon doet de rest!

Kies voor veilig en snel met onze solar verlichting

Aanleggen van 12-Volt tuinverlichting

12-voltverlichting is een goed alternatief als je wel verlichting in je tuin wilt, maar niet van plan bent om alles om te gooien. Bij 12-voltverlichting hoeven de kabels niet diep weggewerkt te worden wat erg functioneel eens. Bovendien is het ook nog eens veilig voor mens én dier. Bekijk hieronder ons stappenplan voor het aanleggen van de 12-voltverlichting

  1. Vooraf moet je bepalen welke onderdelen van de tuin je wilt gaan uitlichten, verlichten of simpelweg sfeer wilt geven. Je kunt hiervoor makkelijk een plattegrond van jouw tuin schetsen en de verschillende delen omcirkelen. Vraag eens advies bij een van onze werknemers. 
  2. Aan de hand van de gekozen lampen, maak je een keuze voor de juiste transformator en kabels. 
  3. Bij het daadwerkelijk verlichten van jouw tuin, plaats je alle buitenlampen op de gewenste plaats. Belangrijk hierbij is dat je de hoofdkabel vanuit de transformator langs de geplaatste lampen plaats. Daarna kun je, waar nodig gebruikmaken van een verlengkabel of kabelverdeler. Steek de stekker van de transformator in een buitenstopcontact en genieten maar van je sfeervol verlichte tuin.