Kamerplanten voor in de slaapkamer

Kamerplanten voor in de slaapkamer

De slaapkamer is een plek die vaak wordt vergeten als het gaat om planten. Niet iedereen heeft natuurlijk een grote slaapkamer, maar vergis je niet: er is altijd plek voor een mooie plant! Of het nou gaat om een grote of kleine plant, planten in de slaapkamer zorgen voor een natuurlijke look en brengen enorm veel sfeer met zich mee. Dus zit je al een tijdje met het idee in je hoofd om de slaapkamer te renoveren of een andere kleur te schilderen? Koop eerst een plant voor in de slaapkamer en wellicht is het renoveren helemaal niet meer nodig!

Kamerplanten
 

Top 3 slaapkamerplanten

Als je al een tijdje niet goed slaapt, is het misschien wel een goed idee om een plant in de slaapkamer neer zetten. Planten verbeteren namelijk de nachtrust en sommige luchtzuiverende planten zorgen ervoor dat de lucht schoner is tijdens je slaap. Per nacht gebruiken volwassenen namelijk erg veel zuurstof en als er geen schone zuurstof meer in de kamer is, kan dit de nachtrust verstoren. Wij hebben de beste slaapkamerplanten voor je op een rijtje gezet:

Aglaonema: een tropische plant met karakter

De aglaonema is een tropische plant die prachtige grote bladeren heeft. Deze grote bladeren zijn opvallend door hun tekeningen en vrijwel iedere plant is zo anders. De groene bladeren passen in iedere slaapkamer, of je nou houdt van klassiek of juist modern. Direct zonlicht is funest voor de plant, het liefste staat deze op een lichte plek. De slaapkamer is de perfecte plek voor deze prachtige plant, maar de plant dichtbij een raam plaatsen kan voor problemen zorgen. 

aglaonema woonplant voor in de slaapkamer

Nestvaren: trouwe plant voor in de slaapkamer

De Nestvaren is een plant die jarenlang in jouw slaapkamer kan blijven staan, mits je deze goed verzorgd. De Nestvaren houdt van veel vocht, maar niet van teveel licht. Deze plant is ideaal voor de slaapkamer, aangezien de plant het niet erg vindt om niet direct in de zon te staan. Zet deze plant dan ook niet op de vensterbank in de slaapkamer. Het leuke aan de Nestvaren is dat deze zorgt voor schone en frisse lucht in de slaapkamer. Hij zuivert namelijk de lucht en geeft schone zuurstof af!

Drakenbloedboom: voor mensen zonder groene vingers

De Drakenbloedboom staat bekend om het feit dat deze plant lange tijd zonder water kan. Vergeet je weleens de planten water te geven? De Drakenbloedboom heeft hier geen problemen mee en blijft gedurende lange tijd nog mooi staan! Deze plant kan ook nog eens goed tegen weinig licht, wat de plant perfect maakt voor mensen met een slaapkamer met weinig ramen en/of licht. Koop nu jouw Drakenbloedboom voor in de slaapkamer bij Tuincentrum Eurofleur en maak van je slaapkamer een prachtige urban jungle! Het leuke aan de Drakenbloedboom is dat deze past bij iedere soort plantenpot

Dracaena marginata

Slaapkamerplanten kopen bij Tuincentrum Eurofleur

Onze medewerkers zijn er altijd van op de hoogte welke planten geschikt zijn voor in de slaapkamer. Ben je dus op zoek naar een andere plant uit deze top 3 voor in de slaapkamer? Kom dan naar Tuincentrum Eurofleur in Leusden. Ook verkopen wij natuurlijk de planten uit de top 3 slaapkamerplanten! Maak van jouw slaapkamer een plek met sfeer door planten toe te voegen en kom langs!

Groene kamerplanten