Breng kleur aan in je huis met gekleurde kamerplanten!

Kamerplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur. Het leuke aan planten is dat er zoveel verschillende soorten, maten en kleuren zijn. Ja, ook kleuren! Een kamerplant hoeft namelijk niet per definitie groen te zijn. Er zijn een heleboel leuke en bijzondere kleuren waarmee je jouw interieur opvrolijkt.

Kleuraccenten

Zeker nu de herfst eraan komt en het binnenkort buiten een stuk kaler zal zijn, is het leuk om in huis wat meer kleur aan te brengen. Je kunt kleuraccenten aanbrengen met bijvoorbeeld sierkussens of decoratieve objecten. Het nadeel hiervan, is dat je daar snel op uitgekeken kunt zijn. Daarom zijn planten zo leuk, daar raak je nooit op uitgekeken!

Roze

Als je echt een statement wil maken, zet je een knalroze plant neer. Die valt lekker op en is echt een item in je woonkamer. Bijvoorbeeld deze Cordyline Fruticosa. Met planten hoef je niet zo snel bang te zijn dat het niet in je interieur past, want planten passen vrijwel overal bij.

Geel

Ben je niet zo gek op roze? Dan kun je gaan voor een gele plant. Deze Codiaeum Variegatum Croton is niet compleet geel, maar heeft wel veel gele accenten. Bij deze plant zie je heel mooi hoe de nerven van het blad lopen.

Contrast

Is een grote plant je net iets te gewaagd? Dan kun je ook kleinere plantjes aanschaffen. Je kunt het ook laten opvallen door de plant in een pot te zetten met een knalkleur. Zorg ervoor dat er veel contrast ontstaat. Zo maak je van een klein plantje toch een eyecatcher. We hebben allerlei nieuwe Elho potten binnen gekregen in de meest opvallende, maar ook neutrale, kleuren.

Grijs

Een andere kleur plant kan nog steeds groen zijn. Neem deze Kalanchoë Hildebrandtii als voorbeeld. Het is een groen plantje, maar toch net wat anders. Het plantje heeft een grijze gloed en is daarom met allerlei kleuren te combineren.

Subtiel

Er zijn ook hele subtiele opties om wat kleur met planten aan te brengen. Deze ‘cactus zonder stekels’, oftewel: een Rhipsalis, heeft kleine roze bolletjes als bloemen. Daarmee breng je een subtiel kleuraccent aan in je huis.

Wil je meer weten over ons brede assortiment gekleurde planten? Kom eens langs in ons tuincentrum. Onze medewerkers vertellen je met plezier meer over de mooiste kamerplanten.