Een echte kerstboom verzorgen

Tags:
Een echte kerstboom verzorgen

Een kerstboom is natuurlijk het meest onmisbare onderdeel rondom de feestdagen die eraan zitten te komen. Ben je fan van een échte kerstboom? Lees dan onze kerstboom tips en ga optimaal genieten deze Kerst.

Lemax

 


Jouw kerstboom verzorgen doe je zó

Hoe een kerstboom verzorgen? Of je nu een Nordmann kerstboom gaat verzorgen of een kerstboom van een ander top merk: deze tips zorgen er gegarandeerd voor dat hij zo mooi mogelijk blijft staan.

  • Een van de belangrijkste stappen die je niet mag overslaan: de eerste dag kun je de kerstboom het beste in een garage of schuur plaatsen om te acclimatiseren.
  • Kerstboom met kluit verzorgen? Geef deze kerstboom altijd direct een paar liter water en vervolgens nog een halve tot één liter water per dag.
  • Ook kun je handig gebruikmaken van Pokon plantenvoeding om jouw kerstboom langer in conditie te houden.
  • Daarna kun je aan de slag gaan met kerstdecoratie, zoals kerstballen en kerstverlichting

Ook handig: een kerstboom behouden

Vind je het leuk om jouw kerstboom te behouden na de Kerst voor bijvoorbeeld de tuin of terras? Check dan onze tips:

  • Koop altijd een kerstboom die in pot geweekt is. Dus koop geen speciale kerstboom die speciaal voor de decembermaand is opgepot: je bent hier vaak goedkoper mee uit maar de boom heeft een kleinere kans op overleven. 
  • De kerstboom mag zo min mogelijk binnenshuis staan. 
  • Plaats de kerstboom ook nooit dichtbij een openhaard of radiator. 
  • Zet de kerstboom in pot in een diepe schaal of schotel met water.
  • Na de Kerst kun je de kerstboom zo snel mogelijk in de tuin of terras planten maar doe dit nooit als het vriest buiten. 

Jouw kerstboom verzorgen doe je zó

Crea-bea in de tuin: kerstboom planten

Heb je ervoor gekozen om jouw kerstboom in de tuin te planten? Houd dan altijd rekening met het volgende:

  • Jouw kerstboom kan tientallen meters hoog worden: houd daar rekening mee i.v.m jouw buren.
  • Laat een boom vooraf wennen aan de winterse kou dus plaats hem minstens een paar dagen in de schuur, garage of berging. 
  • Je kunt nu de pot losknippen of snijden, het gaasnet voorzichtig verwijderen en je kunt een diep plantgat maken. Plaats jouw boompje hierin en doe er potgrond bovenop. Geef de boom de eerste paar maanden elke week flink wat water. 

Wat is de beste plek voor een kerstboom?

Wat is de beste plek voor een kerstboom?

Het belangrijkste element waar je rekening mee dient te houden is de verwarming. In de koude wintermaanden is het heel normaal dat je lekker gaat genieten binnen en stook je de kachel of centrale verwarming lekker op. Maar jouw kerstboom is niet zo dol op deze warme en droge lucht dus zet de boom altijd ver hier vandaan. Doe je dit niet? Dan zal de boom sneller zijn naalden laten vallen. 

Kunstkerstbomen online

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures