Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Kerst in huis halen zonder kerstboom: zo doe je dat!

Niet iedereen neemt een kerstboom in huis. De één omdat er simpelweg niet genoeg ruimte voor is. De ander omdat de kat er steeds in gaat hangen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarmee je toch de kerst in huis haalt. Wij leggen je in dit blog uit hoe en waarmee je dat doet!

Houten kerstboom

Het is dan misschien geen échte kerstboom, maar door een houten kerstboom neer te zetten, haal je toch kerst in huis. Deze kerstbomen zijn een stuk kleiner dan een echte kerstboom en kun je prima in de vensterbank of op een kastje zetten. Hout heeft een warme kleur en staat sfeervol. Het is niet voor niets dat veel kerstdecoratie van hout wordt gemaakt. 

Kerstballen

Dat je geen kerstboom hebt, betekent niet dat je geen kerstballen kunt ophangen. Je kunt kerstballen ook verwerken in een kerststukje of in een schaal neerleggen. Een andere mogelijkheid is kerstballen aan een touw op te hangen die je bijvoorbeeld voor het raam kunt hangen. 

Sneeuwbollen

Wat doet je nou meer aan kerst denken dan sneeuwbollen? Het leukste aan sneeuwbollen is toch wel dat je ernaar kan blijven kijken zonder dat het verveelt. In de kerstshow van Eurofleur vind je verschillende soorten sneeuwbollen, zoals deze hieronder [foto’s]. De middelste sneeuwbol hoef je niet eens op zijn kop te houden. Deze blaast vanzelf sneeuw omhoog! 

Kerstdecoratie

Een huis breng je gemakkelijk in kerstsferen door middel van kerstdecoraties. Bijvoorbeeld door een kerststal neer te zetten of een stolp met een winterwereld erin. Er zijn zoveel verschillende kerstitems te vinden, dat er altijd iets passends is voor iedereen. 

Kerstverlichting

Kleine lichtjes zijn typerend voor kerst en zorgen voor sfeer. Over het algemeen hangt iedereen wel kerstverlichting in de kerstboom, maar ook zonder kerstboom kun je heel goed verlichting ophangen of neerleggen. Denk hierbij aan lichtsnoeren op de vensterbank of op een kastje. Je kunt de verlichting die je normaal gesproken in de kerstboom hangt ook in een vaas stoppen. Probeer het eens! Staat heel gezellig. In onze kerstshow vind je allerlei soorten kerstverlichting. Lees hier meer over kerstverlichting.

Subtiel

Niet iedereen is gek op kerstaccessoires omdat het te opvallend of kleurrijk is. Toch zijn er een aantal dingen die iedereen in het interieur kan stylen, zonder dat het over-the-top is. Bijvoorbeeld de vazen hieronder. Er zit een subtiel patroontje in dat refereert naar kerst, maar dat zie je niet op het eerste oog.

Alle foto’s in dit blog zijn gemaakt in de kerstshow van tuincentrum Eurofleur. In de kerstshow vind je alles wat met kerst te maken heeft. Voor meer kerstinspiratie, volg de instagrampagina van Eurofleur of kom langs in onze kerstshow!