Dit zijn de mooiste onderhoudsvriendelijke kamerplanten

Tags:
Dit zijn de mooiste onderhoudsvriendelijke kamerplanten

Voor veel mensen is het onderhoud een reden om geen kamerplanten te nemen. Kunstplanten zijn een goed alternatief, maar echte planten hebben zo ook hun voordelen. Zo hebben veel planten een luchtzuiverende werking én kleden ze je interieur aan. Hieronder vind je de drie mooiste kamerplanten die ook nog eens onderhoudsvriendelijk zijn!

  1. Pilea Peperomioides

De Pilea Peperomioides, beter bekend als de pannenkoekenplant, is een razend populaire plant. Ook in de jaren ’70 zag je deze plant in vrijwel elke woonkamer staan, maar verdween daarna voor een lange tijd. Sinds twee jaar is de pannenkoekenplant weer helemaal terug van weggeweest. Wij vinden dat niet zo gek, want naast dat deze plant er superleuk uitziet, is het ook nog eens een super onderhoudsvriendelijke plant. Je hoeft het plantje eens per week een klein beetje water te geven en zelfs als je het een weekje vergeet, is het voor deze plant ook geen ramp. De plant houdt van een zonnige plek. Wanneer hij op een te lichte of te donkere plek staat, geeft hij dat ook zelf aan. Dit zie je aan de bladeren, die gaan dan een beetje hangen.

 

  1. Philodendron Imperial Red

Deze plant heeft zijn naam te danken aan de groen met rode bladeren. Dat maakt deze plant net anders dan de andere planten uit de Philodendron familie. Deze plant is niet erg kieskeurig als het gaat om lichtbehoefte. Hij is daarom uitermate geschikt voor een woning met weinig lichtinval. De Philodendron is ook zeer geliefd als kantoorplant, omdat deze maar weinig water nodig heeft. In de lente en zomer moet de grond waarin de plant staat wel licht vochtig blijven. Dit lukt vaak al door de plant één keer per week water te geven. De plant is zelfs gevoelig voor te veel water. Dit kun je aan de bladeren van de plant zien. Deze kleuren dan geel of bruin.

  1. Zamioculcas Zamiofollia

Deze plant heeft zijn populariteit te danken aan zijn onderhoudsvriendelijkheid. Zo heeft de plant weinig water nodig. Wanneer je de plant teveel water geeft, kleuren de onderste bladeren geel. Zeker in de winter heeft hij weinig water nodig. De plant vindt het prima om twee tot vier weken in de droge grond te staan. De plant stelt ook geen hoge eisen als het gaat om licht. Hij kan prima op een minder lichte plek staan. Draai de plant wel af en toe. Hierdoor groeit de plant gelijkmatig.

Wil je meer weten over onderhoudsvriendelijke planten of wil je andere soorten bekijken? Kom eens langs in ons tuincentrum in Leusden. Onze medewerkers geven je graag advies over planten die bij jouw woonsituatie passen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures