Tuintrends 2020

Tuintrends 2020

Het tuinseizoen gaat weer bijna van start. Wij trappen het seizoen af met de tuintrends van 2020. Elk jaar brengt Tuinbranche Nederland de tuintrends naar buiten. Hiervan hebben wij een samenvatting gemaakt om jouw tuin klaar te maken voor het voorjaar en de zomer van 2020!

Inner Retreat

Deze trend staat in het teken van rust en een momentje voor jezelf. In de tuin vind je volle borders met zachte kleuren en fijne structuren. Er is ook aandacht voor geneeskrachtige planten en kruiden. Denk bijvoorbeeld aan Lavendel; deze plant geeft een heerlijke geur af en werkt rustgevend. Je vindt in deze tuin absoluut geen heftige kleuren of extreme vormen. Alles is erop gericht om je te laten ontspannen! 

Blended Cultures

In deze tuin worden verschillende vormen, kleuren en structuren gecombineerd. Dit blend samen tot een nonchalant en vrolijk geheel. We kunnen wel stellen dat in deze tuin alles mogelijk is. Toch moet je oppassen! De kans is groot dat het een te bonte verzameling wordt. Het is dus belangrijk om de verhoudingen goed in de gaten te houden. Wissel af met volledig groene planten, zachte kleuren en felle kleuren. Deze tuin gaat zeker weten energie uitstralen!

Street Savage

Als je denkt dat de Blended Cultures een kleurrijke trend is, dan heb je dit nog niet gezien. Deze trend is niet alleen kleurrijk, maar krijgt een persoonlijk en soms rauw randje. Hier kan écht alles. Denk bijvoorbeeld aan beplanting die op gekke plekken uit de grond of een object groeit. Het lijkt soms alsof het er zomaar is gaan groeien, maar er is wel degelijk over nagedacht. De rauwe uitstraling van deze trend maakt de tuin uniek en persoonlijk. Deze tuin gaat unieke elementen bevatten die je bij niemand anders vindt!

Dit zijn de drie trends van 2020, voor ieder wat wils. Ga je voor rust en ontspanning, kleur en energie of urban en persoonlijk? Je kunt alle trends volledig naar je eigen hand zetten. In ons tuincentrum vind je alle ingrediënten voor een toptuin. Als je iets niet kunt vinden of een goed advies nodig hebt, dan kun je altijd onze medewerkers aanspreken. We zijn heel benieuwd hoe jullie tuinen eruit (gaan) zien in 2020!