Top 3 eenjarige planten: ontdek ze hier

Top 3 eenjarige planten: ontdek ze hier

Laat het voorjaar maar komen! Dan kunnen we namelijk weer volop genieten van prachtige eenjarige planten, ook wel perkplanten genoemd. Heerlijk om weer die vrolijke kleuren en geuren in de tuinen te hebben. Populaire perkplanten zijn bijvoorbeeld de Viool, Primula en de Petunia. Perkplanten hebben als grootste voordeel dat ze weinig verzorging nodig hebben én uiteraard veel sfeer en kleur brengen in de tuin of het balkon. Je kunt bij ons tuincentrum in Leusden het totale assortiment eenjarige, vrolijke perkplanten ontdekken. Om het ruime aanbod iets te beperken, hebben we voor jou een top 3 eenjarige planten opgesteld.

Tuinplanten
 

1. Fuchsia

Van alle buitenplanten in de tuin, staat op onze nummer 1 de oh-zo-bekende Fuchsia. Bloemen en planten zijn onmisbaar in de tuin en de Fuchsia steekt boven veel planten uit. Met deze prachtige zomerbloeier kun je jouw tuin aankleden in roze, paarse en witte kleuren. Met een beetje zonnestralen in de tuin, heb je zo het zomergevoel gecreëerd. Je kunt dit perkgoed ook gemakkelijk combineren met een andere zomerbloeier zoals: de Mandevilla, Petunia en Bougainvillea. Een paar leuke feitjes van de Fuchsia op een rij:

  • De Fuchsia wordt ook wel Bellenplant genoemd, dankzij de prachtige vorm van de bloemen. 
  • Geen vroege vingers? Dat maakt helemaal niet uit, zo is de Fuchsia heel gemakkelijk te stekken! Je kunt een paar gezonde toppen afknippen en ze vervolgens laten wortelen in een pot met zaai- en stekgrond.
  • Wil je in de winter nog geen afscheid nemen van de Fuchsia? Dan kun je de plant in een koele, vorstvrije ruimte overwinteren. Ideale plekken hiervoor zijn o.a de garage, kelder en zolder.

Fuchsia als perkplant

2. Het Viooltje

De Viool bloeit zowel in de volle grond als in leuke bloembakken op het terras of op het balkon. In de wintermaanden zal het Viooltje iets meer moeite hebben om te bloeien, maar in het voorjaar gaat hij gerust vrolijk verder. Violen staan prachtig in iedere tuin met hun uitbundige kleuren: gele, witte, roze, blauwe, oranje en rode kleuren. Bovendien zijn er veel soorten Violen: van grootbloemig tot kleinbloemig.. er is van alles te vinden. Ook zijn hangviolen uiterst populair om in een decoratieve schaal te plaatsen. Net zoals de Fuchsia is dit een vrij makkelijke tuinplant, die het eigenlijk overal wel goed zal doen. Enkele verzorgingstips:

  • Zorg voor een standplaats in de halfschaduw tot volle zon.
  • Plaats de Viool in voedzame grond 
  • Geef regelmatig water
  • Geef eens per twee weken wat extra voeding

violen kopen als eenjarige tuinplant

3. Petunia

Op nummer drie vind je onze prachtige Petunia: easy care, much choice! Een prachtige zomerbloeier die erg veelzijdig is. Je kunt de Petunia laten schitteren tussen bodembedekkers in borders of zet er eentje in een hangmand, muurzak of bak. Natuurlijk is deze perkplant net als de Fuchsia en het Viooltje gemakkelijk te verzorgen. Zo bloeit de prachtige tuinplant totdat de vorst invalt! Enkele verzorgingstips:

  • Snoeien is vaak niet nodig
  • De Petunia houdt niet van natte voeten
  • Je kunt de Petunia regelmatig bemesten om extra lang van het perkgoed te genieten

petunia als perkgoed