Van de grond tot aan het plafond: zo stijl je kamerplanten!

Tags:
Van de grond tot aan het plafond: zo stijl je kamerplanten!

Ken je dat? Je koopt een mooie plant, maar weet niet precies waar en hoe je deze moet neerzetten. Het stijlen van je planten in je interieur is niet altijd even makkelijk. In dit blog geven we je tips hoe je jouw plant op verschillende manieren kunt neerzetten of ophangen!

De ruimtevuller

Een plant kan uitkomst bieden om een lege ruimte op te vullen. Denk aan een kastje waar nog iets op moet komen of de vensterbank die er wat kaal uitziet. Hoe groter de ruimte, hoe groter de plant die je kunt neerzetten. Omdat planten er in alle soorten en maten zijn, kun je dus ook de allerkleinste ruimte opvulling geven met een klein plantje. 

Op een standaard

Je kunt je plant ook naar een hoger level tillen door gebruik te maken van een plantenstandaard. Zo kun je ervoor zorgen dat de plant niet achter een ander object wegvalt, maar je kunt ook speels omgaan met hoogteverschillen in je interieur. Plantenstandaarden zijn er in verschillende maten en stijlen. Voor ieder interieur is er een geschikte standaard verkrijgbaar.

In de lucht

Je kunt je planten ook aan het plafond hangen. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar kan ook erg praktisch zijn. Als je een kleine woning hebt, lever je liever geen ruimte in voor decoratie. Hang daarom je decoratie aan het plafond!

Een ander voordeel van planthangers, is dat hangplanten veel beter tot hun recht komen. Hiermee creëer je het ultieme Urban Jungle gevoel!

Op water

Zet je planten eens op water voor een totaal ander effect. Het leuke hieraan is dat je de plant in een vaas kunt zetten waardoor je het wortelstelsel kunt zien. Je planten op water zetten, ook wel hydroponie genoemd, is niet voor alle planten geschikt. Lees hier meer over hydroponie en hoe je het zelf kunt doen!

Cluster je planten

Deze manier van je planten stijlen past ook goed bij de Urban Jungle trend. Cluster verschillende soorten en maten planten voor een speels effect. Je kunt dit goed gebruiken om eens af te wisselen in je interieur. Ben je uitgekeken op je planten? Zet ze dan eens bij elkaar. Wij garanderen je dat het een totaal ander effect heeft!

Advies nodig over hoe je je planten het beste kunt stijlen? Kom eens langs in ons tuincentrum om inspiratie op te doen. Je kunt ook een van onze medewerkers vragen om tips! Ze lopen graag een rondje met je over de afdeling.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Leusden geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
Vacatures