Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Tips voor het vullen van bloempotten met planten!

Tips voor het vullen van bloempotten met planten!

Bloempotten vullen met prachtige kamerplanten of tuinplanten! Maak het sfeervol en gezellig in de woonkamer met prachtige kamerplanten en potten. Is de tijd bij jou thuis aangebroken om de bloempotten en plantenbakken te vullen met prachtige planten en bloemen? Of wil je simpelweg sommige kamerplanten overzetten naar een functionerele, grote pot? Het kan nog best een klusje zijn om dit goed te doen. Daarom hebben wij enkele handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Shop buitenpotterie


 

1. De juiste potgrond is essentieel!

Het kopen van potgrond is de eerste, logische stap voordat je de potten gaat vullen met planten of bloemen. Uiteraard kun je gewoon universele potgrond kopen, maar voor sommige planten is potgrond die specifiek is opgesteld voor een plant zoals Hortensiagrond een stuk beter. De keuze ligt helemaal bij jou, maar om het beste uit je planten te halen, adviseren we je om de juiste potgrond per plant te kopen.

Bloempotten vullen met prachtige planten!

2. De hoeveelheid van potgrond

Een plantenpot die je gaat vullen met bollen of planten, heeft het juiste formaat nodig. Koop je een te kleine bloempot? Dan heeft de plant vaak niet genoeg ruimte om goed te kunnen groeien. Is de plantenbak juist te groot? Dan loopt het water te snel weg en kan de plant gaat uitdrogen. Wij hebben het je iets makkelijker gemaakt door hieronder een overzicht te maken met de juiste hoeveelheden potgrond. Lekker makkelijk & snel!

Afmeting (voorbeeld)   – Aantal benodigde liters potgrond

 • ø 30 cm x 26 cm         – 15 liter
 • ø 50 cm x 44 cm         – 50 liter
 • ø 35 cm x 43 cm         – 27 liter
 • ø 50 cm x 90 cm         – 50 liter

ontdek onze potterie afdeling

3. Nu gaan we beginnen met het vullen van de potten

 1. Belangrijk is dat buitenpotten moeten voorzien zijn van afvoergaten in de bodem. Check dit dus altijd vantevoren!
 2. Voeg altijd eerst een laag hydrokorrels toe aan de bodem van de pot om te voorkomen dat drainagegaten verstoppen. Hierboven breng je weer een verse laag potgrond aan.
 3. Ga je met tuinplanten aan de slag? Dompel dan droge (tuin)planten onder in water en zet deze in de pot. Vervolgens kun je aan de slag gaan met potgrond en geef de plant daarna wat water.

Mica potterie

4. Enkele tips van de expert voor een gevulde bloempot

 • Voor welke kleurpatroon wil jij gaan? Bepaal dit vantevoren. Kies er maar één, want anders wordt het al snel te druk. Ga jij voor opvallende tinten of toch liever voor neutraal?
 • Ook is het aan te raden om vooraf na te denken over de planten die je kiest en de bloemkleuren. Zó maak je het meest mooie arrangement waar je volop van geniet.
 • Vul je de bloemenbak in de warme zomerperiode? Geef de planten dan voldoende water.
 • Plaats ook nooit te veel planten in de bak, ze gaan namelijk nog groeien. Zo groeit een eenjarige plant vaak met zo'n 25 cm.  

Shop potterie bij tuincentrum Eurofleur

Wil je nog wat inspiratie komen opdoen? Dat kan natuurlijk altijd! Kom gezellig langs onze binnenpotterie of buitenpotterie afdeling en vraag eens wat advies op van onze medewerkers. Zij kunnen je precies vertellen welke plant of bloem het beste in jouw bloempot staat. Hopelijk tot snel!