Heerlijke BBQ recepten

Heerlijke BBQ recepten

Opzoek naar inspiratie voor lekkere recepten op de BBQ? Eurofleur helpt je vandaag! Met de juiste voorbereiding organiseer je al snel een geslaagde barbecue met alles erop en eraan! En vergeet je ook niet af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert?

1. Gemarineerde biefstukspies

Ontdek de gemarineerde biefstukreepjes van www.leukerecepten.nl

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 8 middelgrote champignons

Marinade

Knoflooksaus

Benodigdheden

Bereiding

  1. Snijd de biefstuk in 2 a 3 stukken van ongeveer 3 centimeter. Hak vervolgens de knoflook fijn en meng samen met de olie, tijm en balsamicoazijn. Je kunt nu de biefstuk hieraan toevoegen en deze voor minstens 1 uur wegleggen in de koelkast. *Tip: voor het beste resultaat, laat je de marinade een hele nacht intrekken. 
  2. Daarna kun je de rode ui en paprika snijden. Maak daarnaast ook de champignons ook schoon. Snijd ondertussen de rode ui en paprika in stukken en maak de champignons schoon. Maak ook de saus door de munt fijn te hakken en te mengen met de Griekse yoghurt, citroensap, peper en zout.
  3. Rijg als laatste de biefstuk aan de spiezen: wissel af met een champignon, rode ui en paprika. Daarna kun je ook nog de overgebleven marinade over de groenten heen doen. Grill de spiezen nu ongeveer vijf minuten op de barbecue en serveer met de frisse muntsaus.

Heerlijke BBQ recepten

2. Vispakketjes met citroen van de barbecue

Ontdek de vispakketjes van www.leukerecepten.nl

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  1. Als eerste leg je de stukken vis apart op een deel van het aluminiumfolie. 
  2. Daarna snijd je van de citroen 2 kleine plakjes. De rest van de citroen gebruik je om de rest van de vis te besprenkelen. Ook het peper en zout mag je op de vis doen.
  3. Leg nu de plakjes citroen op de twee stukken vis en doe er een lepel kruidenboter bij. 
  4. Hak de bosui in ringen en snijd de peterselie fijn. Ook dit verdeel je over de vis. 
  5. Vouw de pakketjes nu goed dicht en leg de vispakketjes voor ongeveer 10 minuten op de BBQ. 

 Vispakketjes met citroen van de barbecue

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
Vacatures