Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Déze tuinplanten kunnen tegen de droge zomer!

Déze tuinplanten kunnen tegen de droge zomer!

Dit voorjaar hebben we al een enorm droge periode gehad en als we de verwachtingen mogen geloven zal de zomer niet anders zijn. Máár je hoeft je over enkele vrolijke tuinplanten helemaal geen zorgen te maken, zelfs als ze geen water krijgen hebben ze het prima naar hun zin. Ontdek enkele van deze prachtige bloeiers in deze blog!

Alcea rosea (stokroos)

Een topper die volop geniet van de drogere zomers, is de stokroos. Plaats ze op een zo droog mogelijke plek en ze groeien als een speer! Dit is te danken aan hun dikke penwortel waardoor de vaste plant gemakkelijker water uit de grond haalt dan andere vaste planten. Daarnaast kan de stokroos ook reservevoeding en -vocht opslaan dankzij deze penwortel. Plant de stokrozen op een plekje waar veel zon en warmte komt zodat ze optimaal gaan groeien. 

 • Standplaats: in de zon
 • Bloeiperiode: juli t/m oktober
 • Hoogte: tot 3 meter

Alcea rosea

Cistus x purpureus (cistusroos)

Heb je een zonborder thuis en wil je écht iets unieks? Kies dan voor de prachtige cistusroos. Deze vaste plant is een plaatje om naar te kijken dankzij haar magenta, roze kleur en vormt een echte eyecatcher! Bijkomend voordeel? De bloemen ruiken ook nog eens héérlijk! Deze prachtige zomerbloeier is halfwintergroen, wat betekent dat de plant tijdens een zachte winter het meeste blad behoudt. Is er strenge vorst? Dek de planten dan af met bijvoorbeeld een vliesdoek of decoratieve rietmatten. Of geef de plant een plekje binnenshuis en overwinter de plant binnen. 

 • Standplaats: in de zon
 • Bloeiperiode: mei t/m uli
 • Hoogte: tot 1,5 m

Cistus x purpureus

Vlinderstruik

Ben je gek op vlinders en bijen in de tuin en wil je ook nog eens prachtige bloemen om naar te kijken? Dan is een vlinderstruik ideaal voor jou! Deze makkelijke heester trekt namelijk tijdens haar bloeiperiode enorm veel van deze insecten. Plaats de plant op een zonnige plek in je tuin want dan geniet je van de meeste bloemen en nectar. Zie je enkele uitgebloeiede bloemen? Knip deze er dan uit, dan groeit de struik éxtra lang door. 

 • Standplaats: in de zon
 • Bloeiperiode: juli t/m augustus
 • Hoogte: tot 1,5 meter

 Buddleja davidii ’Nanho Blue

Kniphofia Royal Standard (vuurpijl)

De Vuurpijl is ook een echte opvaller tussen de andere tuinplanten mede door hun vurige tinten. Deze vaste plant is gek op een droom klimaat en doet het dus prima op een plekje in de zon. Ze danken hun naam aan het feit dat in de zomer ze echte vuurpijlen lijken tussen de andere tuinplanten. Deze plantjes doen het goed in vochtvasthoudende grond, maar vinden een plekje in de droogte ook geen probleem. Echter, pas wel op met een mulchlaag: hier zijn ze minder gek op.

 • Standplaats: in de zon
 • Bloeiperiode: juli t/m september
 • Hoogte: tot 80 cm

Kniphofia ‘Royal Standard

Kortom: tuinplanten genoeg die prima vertoeven met de droge zomer! Kom inspiratie opdoen in het tuincentrum in Leusden en bekijk het gehele assortiment!