3 voordelen van kunstbloemen

Tags:
3 voordelen van kunstbloemen

Je kunt er niet meer omheen: kunstbloemen zijn hip! Wie wordt er nu niet blij van het kopen of krijgen van een mooi boeket? Bloemen zijn decoratief, brengen vreugde en geven sfeer, maar helaas heeft een vers boeket niet het eeuwige leven. Investeren in kunstbloemen is dus een heel goed idee. Waarom? Wij zetten de drie grootste voordelen van zijdebloemen en kunstbloemen op een rij. 

1. Je hebt er geen omkijken naar

Heb jij nog een beetje moeite met het kweken van groene vingers? Kunstbloemen zijn ideaal voor mensen die het verzorgen van bloemen en planten nét wat lastiger vinden. Misschien heb je een druk gezinsleven of ben je veel op pad voor je werk? Dan is het wel zo fijn als je vaas bloemen geen aandacht vraagt. Van het schuin afsnijden van de steel tot aan het verversen van water: met kunstbloemen maak je je daar niet meer druk om en bespaar je flink wat tijd.

2. Je hebt er langer plezier van

Kunstbloemen zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Het grootste verschil is echter dat nepbloemen altijd op hun mooist zijn. Echte boeketten zijn prachtig, maar helaas vaak na één of twee weken al flink vergaan. Daarom is het ook nog eens erg duurzaam om in kunstbloemen te investeren. Het is namelijk bewezen dat bloemen voor een vrolijke sfeer en betere gemoedstoestand zorgen. Met een mooie vaas of pot zijn je kunstbloemen en kunstplanten altijd een feestje om naar te kijken.

3 voordelen van kunstbloemen | Tuincentrum Eurofleur

3. Je bent je eigen bloemist

Heb je geen groene vingers, maar wel een creatieve geest? Met kunstbloemen kun je je creativiteit de vrije loop laten. Omdat we een gevarieerde collectie foambloemen, zijdebloemen en nepplanten in ons tuincentrum in Leusden (nabij Utrecht) hebben, is het maken van een levendig boeket naar eigen inzicht een groot voordeel. Zo laat je de kleuren goed aansluiten bij je interieur, maar wissel je ook makkelijk per seizoen of feestdag. Maar er zijn nog meer voordelen!

  • Je bent niet beperkt tot een vaas omdat er geen water aan te pas komt. Hang ze bijvoorbeeld aan het plafond of bind ze vast aan een meubel.
  • Niet elke bloem is op elk moment van het jaar te krijgen. Met kunstbloemen heb je daar geen last van. Je maakt dus altijd jouw mooiste boeket die je laat shinen in je woonkamer, gang of keuken.
  • Kunstbloemen zijn hip! Zo zie je in verschillende woonbladen het pampusgras vaak voorbij komen. Deze sierlijke droogbloem wil jij toch ook in je interieur?

Kortom, genoeg redenen om kunstbloemen in huis te halen. Bezoek ons tuincentrum en laat je inspireren door ons grote aanbod. Onze medewerkers helpen je graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures