Dé woontrends voor het najaar 2020

Tags:
Dé woontrends voor het najaar 2020

Yes! We krijgen dit jaar een warme nazomer. Maar om nu alle zonnebrand en snorkels weer uit de kast te trekken gaat ook een beetje ver... Voor je het weet is het herfst en gaan we weer volop de warmte van onze woonkamer opzoeken. Dat is natuurlijk geen ramp, want je kunt je huis net zo gezellig als je tuin maken. Hoe? Wij zetten de drie woontrends voor dit najaar voor je op een rij.

  1. Natuurlijke materialen
  2. Klassieke elegantie
  3. Bohemian en kleurrijk

1. Natuurlijke materialen

Natuurlijk mag de natuurlijke trend dit najaar niet ontbreken. Gebruik warme terratinten, beige, groen en bruin in je kleurpallet en combineer deze met natuurlijk en duurzame materialen. De liefde voor moeder natuur staat bij deze 2020 woontrend centraal. Rotan, hout en marmer, maar ook gerecyclede stoffen, wol en linnen zijn de materialen die bij deze trend passen. Denk aan de sfeer van Bali, strandtenten en de jungle. Investeer in duurzame elementen die het milieu niet schaden en waar je jaren plezier van gaat hebben. Planten mogen uiteraard ook  niet in ontbreken. Groene kamerplanten met een grof blad geven je interieur direct die natuurlijke uitstraling. Vergeet ook de droogbloemen en pampusgrassen niet voor een levendig effect.

Woontrends | Tuincentrum Eurofleur

2. Klassieke elegantie

We mogen op chique! Klassieke elementen zie je dit najaar veelvuldig terugkomen. Denk aan sierlijsten, kaarsen, rozetten, glimmende materialen en sierlijk behang. Ook zijn gecapitonneerde stoelen, marmer en velvet dit najaar volop te zien. De trend kenmerkt zich door de combinatie van modern en klassiek. Zo hoeft je interieur geen paleis van Versailles te worden, maar kan je met kleine toevoegingen je huis nét dat toefje elegantie geven. Denk aan organische vormen in combinatie met strakke lijnen of rijke materialen die samenkomen met stoer leer of hout. Probeer diepe kleuren als aubergine, donkerrood en nachtblauw met een rustige basis te combineren. Met al deze toevoegingen krijgt je huidige Scandinavische, industriële of landelijk interieur een rijk en klassiek effect.

3. Bohemian en kleurrijk

Ben jij al bekend met de term ‘boho chique’? Je ziet de trend veelal in de mode, maar de bohemian style is nu ook niet meer weg te denken uit het interieur. Een bonte mix van kleuren en prints staat centraal, maar ook hier zijn natuurlijke materialen als zeegras, jute en hout veel te zien. Toch mag je hier ook veelzijdige woonaccessoires aan toevoegen, zoals items van goud of koper. Mix and match erop los, want bij deze interieurtrend kan er eigenlijk niks misgaan. Daarnaast zijn warme en aaibare stoffen onmisbaar bij deze trend. Van tapijt tot wandkleed en van gordijnen tot kussens: er mag veel aandacht aan textiel worden geschonken.

Heb je zin om dit jaar extra van je interieur te genieten? Kom inspiratie opdoen bij Eurofleur! Ontdek ons gevarieerde aanbod aan interieurartikelen. Van kussens tot potten en van kamerplanten tot kaarsen: er is genoeg moois te vinden in ons tuincentrum in Leusden. Heb je een vraag of ben je op zoek naar een specifiek item? Je kunt altijd een van onze medewerkers aanspreken. Ze helpen je graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures