Top 3 herfstbloeiers

Top 3 herfstbloeiers

Nu de zomer op zijn eind loopt, laten veel mensen de tuin links liggen. Zonde, want ook in het najaar is er genoeg te doen en zien in de tuin. Ook in de donkerste dagen van het jaar wil je toch een gezellige tuin met kleur? Nu zijn inderdaad de meeste bloeiende tuinplanten over hun hoogtepunt heen, maar er zijn gelukkig ook planten en struiken die tot diep in de herfst groeien. Veel van die herfstbloeiers hebben warme kleuren die prachtig afsteken bij het lage zonlicht van het najaar. Dat levert dus een schitterend kleurspektakel op. Bovendien bieden herfstbloemen en bloeiende struiken ook nog eens voedsel aan nuttige insecten. Voorzie je tuin, terras of balkon deze herfst dus van een aantal herfstbloeiers! Wij hebben een top 3 gemaakt met onze favorieten.

  1. Zonnehoed (Echinacea)
  2. IJzerhard (Verbena)
  3. Herfstaster (Aster)

1. Zonnehoed (Echinacea)

De Zonnehoed is er in vele maten en kleuren, en is een favoriet onder hoveniers en stylisten. Met hun donkere stempel en felgekleurde bloemblaadjes vormen ze een mooi contrast met andere planten in een herfstige border. Dit maakt de Zonnehoed tot een ware blikvanger. De bloei van deze vaste plant start in juli en loopt door tot in de late herfst. De plant is dol op zon en kan best goed tegen droogte. Als de Zonnehoed goed is geworteld in de volle grond heb je er haast geen kind aan. De plant is tevens geschikt om te gebruiken als snijbloem en kan dus aan een herfstig boeket worden toegevoegd. Bovendien stimuleert het wegknippen van bloemen de vorming van nieuwe knoppen.

2. IJzerhard (Verbena)

Ook de decoratieve IJzerhard staat graag op een zonnige plek. Het is een snelgroeiende plant met paarse bloemetjes die tot diep in oktober bloeit. Het is ook weer zo’n goed te combineren plant die elke border opfleurt en veel insecten aantrekt. De Verbena kan tot zo’n 1,5 meter de hoogte in groeien. Let daar dus op bij het plaatsen van de plant. IJzerhard dankt zijn naam aan de vierkante stengel waar tot diep in de herfst vrolijke bloemetjes uit groeien. De plant is eigenlijk geen vaste plant te noemen, maar omdat IJzerhard zichzelf uitzaait heb je er vaak jarenlang plezier van.

Herfstbloeiers kopen | Tuincentrum Eurofleur

3. Herfstaster (Aster)

De Herfstaster is ook zo'n herfstplant die niet in het rijtje mag ontbreken. Ze bloeien van de vroege nazomer tot de late herfst en lokken veel vlinders en bijen. Geef de Aster een zonnige plek in vruchtbare grond. De plant kan dan ruim een meter hoog worden. Vind je de plant te hoog worden? Top hem dan rond mei zodat ook de stengels steviger worden. De Aster woekert niet of nauwelijks en komt het best tot zijn recht als er ruimte om de plant heen is. Al is de plant goed te combineren met bijvoorbeeld grassen, herfstanemonen of zilverkaarsen, geef de Aster dus de ruimte. Omdat de plant zo sterk is, is de Herfstaster een makkelijke plant qua verzorging.

Wil jij dit jaar extra lang van je tuin genieten? Kom bij Eurofleur het assortiment tuinplanten bekijken. Er is nog genoeg moois te vinden in ons tuincentrum in Leusden. Heb je een vraag of ben je op zoek naar een specifieke plant? Je kunt altijd een van onze medewerkers aanspreken. Ze helpen je graag verder!

Check ook deze andere laatbloeiers

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Leusden zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Vacatures