Tijd voor zelfgemaakte herfststukjes

Tijd voor zelfgemaakte herfststukjes

Deze week is de herfst officieel begonnen! We zijn met zomerse temperaturen de herfst ingegaan. Het najaar staat in het teken van een mooi bos vol met gevallen bladeren, eikels en dennenappels. Van deze items maak je  prachtige herfststukjes voor in huis. Benieuwd wat je allemaal nodig hebt? Lees snel verder!

Materialen verzamelen

Het materiaal voor een mooi herfststuk is veelal gratis. Je kunt veel vinden in het bos, het park of zelfs in je eigen tuin. Natuurlijk kun je ontbrekende items aanvullen met decoratie uit ons tuincentrum! Welke materialen kun je verwerken in je herfststukje?

  • Dennenappels
  • Geel/bruine bladeren
  • Kastanjes
  • Kleine takjes
  • Grote tak (als opvallende eyecatcher)
  • Boomschors
  • Bloem van de Hortensia
  • Buxus of Ilex takjes
  • Stenen
  • Mos
  • Bessen

Laat de materialen die je rechtstreeks uit de natuur hebt altijd even drogen. Dieren en insecten kunnen dan nog uit de materialen kruipen en het geeft ze de tijd om het vocht te laten verdampen.

Herfststukjes maken met behulp van Tuincentrum Eurofleur! | Eurofleur.nl

Schaal of vaas voor jouw herfststukje

De schaal of vaas bepaalt  de sfeer van jouw herfststukje, dus belangrijk om het goede item te kiezen. Met een vaas kun je meer de hoogte inwerken. Vooral als je een hoge smalle vaas hebt, kun je lekker stapelen met alle herfstproducten. Ga je voor een schaal, dienblad of mand? Dan ga je de breedte in én kun je met meerdere en verschillende hoogtes werken. Een hogere grote vaas kan mooi op de vloer staan, een goed gevuld dienblad of gevulde schaal wordt een ware eyecatcher op jouw tafel of vensterbank!

Knutselen voor de herfst met Tuincentrum Eurofleur

Maak gebruik van oasis

Ken jij oasis? Waarschijnlijk wel, het is namelijk het groene (steek)schuim wat je vaak ziet bij een bloemstuk. Door dit schuim onder in je schaal of vaas te plaatsen kun je er gemakkelijk bladeren en takken in steken, hierdoor kun je jouw herfststuk nog makkelijker stijlen. Gebruik je verse bloemen in je herfststukje? Maak de oasis dan vochtig. Het schuim houdt water vast waardoor jouw stuk langer mooi blijft.

Maak een herfstkrans

Naast een herfststuk in een schaal of vaas, kun je ook een krans maken. Deze hang je aan je deur of muur en tover je tijdens Kerst om tot sfeervolle kerstkrans. De basis van de krans kun je maken van takken. Kies voor zo dun mogelijke takken en wikkel er een touw of iets dikkere tak omheen. Zo hou je de krans bij elkaar. Het mooiste is dan om de krans niet helemaal te bedekken. Zoals je hieronder kunt zien ter inspiratie:

Kransen maken voor de herfst of de kerst? | Eurofleur.nl

Wil jij ook een herfststuk? Dan hebben wij al wat werk voor je verricht. We hebben namelijk diverse kant-en-klare herfststukken in ons assortiment. Tijdens de kerstshow die half oktober begint hebben we een hoek ingericht met alle materialen die je nodig hebt om je eigen krans of herfststuk te maken! Veel succes. We zien je creatie graag voorbij komen. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures