Kleur in de najaarstuin: onze top 5 herfstplanten

Kleur in de najaarstuin: onze top 5 herfstplanten

Hebben jouw kids ook herfstvakantie? Of heb je zelf misschien een aantal dagen vrij? Hoe dan ook, de kans is groot dat je de komende tijd weer veel thuis bent. Dan is het wel zo leuk om je huis, maar ook je tuin zo fijn mogelijk in te richten. Laten we eerlijk zijn: een verdorde en grijze tuin is niet echt heel inspirerend om naar te kijken vanaf je thuiswerkplek. Om vanachter het raam ook een mooi, gezellig en kleurrijk uitzicht te hebben, kun je een aantal kleurrijke herfstbloeiers in huis – eh, tuin halen! Wij delen onze top 5 kleurrijke herfstplanten.

  1. Calluna (zomerheide)
  2. Bolchryant
  3. Herfstaster
  4. Lampenpoetsersgras
  5. Gele zonnehoed

Kom je snel langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om ze in levende lijve te zien? Onze medewerkers voorzien je graag van advies. We hebben ook alles in huis om uw woning herfstproof aan te kleden: van kaarsen, kussens en plaids tot grote kamerplanten en bijpassende potterie. Tot snel!

  1. Calluna (zomerheide)

De kleurrijke Calluna is een lust voor het oog: de plant straalt op en top herfst uit, maar heeft kleuren die juist heel fris en haast zomers aandoen. Van roze tot lila: de plant geeft de tuin een goeie portie fleurigheid. Met een klein beetje onderhoud kan je er bovendien jarenlang plezier van hebben. De Calluna is winterhard, ziektebestendig en heel erg sterk. Zet de heide op een lichte plek in de border of in een mooie pot en je hebt er van augustus tot januari plezier van.

Herfstbloeiers kopen | Tuincentrum Eurofleur

  1. Bolchrysant

In Japan staat de chrysant symbool voor een lang leven. Is er een betere reden om een bolchrysant cadeau te geven aan een ander of aan jezelf? Chrysanten gaan bloeien als de dagen korter worden. Echte herfsttoppers dus. Ze kleuren warm bruinrood, wijnrood, oudroze, maar ook geel en wit. Zeker in het najaarszonnetje komen hun kleuren prachtig uit. De verzorging is simpel en je hebt maandenlang plezier van zijn kleuren.

  1. Herfstaster

Deze laatbloeier is één van onze de favorieten voor het najaar. Naast het feit dat de herfstaster prachtige paarse bloemen heeft, is hij ook goed voor de bijen en vlinders. Zorg ervoor dat de aster op een zonnig plekje in luchtige grond staat. Vind je de herfstaster te hoog worden? Haal de toppen er rond mei af. Dit zorgt ook voor stevigere stengels bij de volgende bloei.

  1. Lampenpoetsersgras

Okay, officieel is dit niet een heel kleurrijke plant. Wel kan dit gras pluimen krijgen die haast roze of paars aandoen. Zelfs na de bloei is het een genot om naar het lampenpoetsersgras te kijken vanwege de sierlijke vorm. Wanneer de wind langs het gras waait, krijgt de plant een levendige uitstraling. Dit is zeker in een najaarstuin een welkome toevoeging. Zet ze in een grote groep of in pot. Fan van droogbloemen? De bloemstelen passen ook prachtig in een droogboeket

Herfstbloeiers kopen | Tuincentrum Eurofleur

  1. Gele zonnehoed

De winterharde en bloeiende gele zonnehoed (Rudbeckia) valt enorm op dankzij haar hoge stengels en opvallende gele kleur. Deze vaste plant bloeit hoe dan ook tot aan het late najaar door. Daarom is het ook geen wonder dat de tuinplant is uitgegroeid tot een grote favoriet in Nederland. Het is een makkelijke en vrij goedkope plant die elk jaar weer terug komt. Over de standplaats doet de zonnehoed niet moeilijk, als er maar ergens op de dag een tijd wat zonlicht voorbij komt.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures