Herfst- en kersttrend: laat het beest in je los!

Herfst- en kersttrend: laat het beest in je los!

Het is al jarenlang een trend om de natuur naar binnen te halen. Met een verzameling kamerplanten, maar ook met bepaalde materialen, stoffen en prints kun je in een handomdraai het buitenleven met je interieur vermengen. En met het ‘buitenleven’ hoef je je echt niet te beperken tot je achtertuin of de Veluwe: ook invloeden uit Azië en Afrika zijn steeds meer zichtbaar. Zo mogen exotische prints zeker niet ontbreken in jouw hedendaagse interieur – en dan met name in de vorm van wilde dieren. Tijgers, apen, flamingo’s, olifanten en panters… Of je ze nu als ornament in je interieur verwerkt of losgaat met dierenprints, deze herfst zijn dieren zijn hotter dan hot!

Beestenboel

Dit najaar kan je niet om de exotische dierentrend heen. Deze woontrend is bedoeld voor mensen die wel houden van een gekkigheidje. Je moet ook niet bang zijn voor kekke combinaties en in het oog springende objecten. Dieren kunnen namelijk op allerlei verschillende manieren in je interieur worden verwerkt: als kussenprint, als behang, als kaarsenstandaard of als poster. Ook superleuk voor de kinder- of babykamer! Maak een statement door één muur van een exotisch behang te voorzien of groepeer een aantal 'safari-items' op een kast. Deze trend komt nog beter tot zijn recht in combinatie met natuurlijke materialen en tinten. Voeg daar wat kamerplanten aan toe en je hebt een ware jungle neergezet. Kom je dieren spotten bij tuincentrum Eurofleur?

Interieurtrend: dieren | Tuincentrum Eurofleur

Elk seizoen een ander dier

Wat deze trend zo leuk maakt, is dat er om de zoveel tijd een nieuw dier de spotlight mag pakken. Waar je vroeger wel eens een kat of hond op een geborduurd kussentje zag, hebben later de flamingo en alpaca een grote stempel achtergelaten in het interieurbeeld. Ook om de tijger- en panterprints kunnen we niet heen. Waar we ze eerder echter vooral zagen in het modebeeld heeft zich dit vertaald naar het interieur. Misschien had je oude tante Nel uit Rotjeknor al wel een plaid met tijgerprint, maar nu volgt ook de rest van Nederland haar voorbeeld!

Een wilde kerst

Ook deze kerst kan je niet om wilde dieren heen. Of het nu een gouden beeldje van een neushoorn of een kerstbal met een tijgerprintje is, deze kerst wordt wild! Ook al hebben deze dieren niks of nauwelijks iets met kerst te maken, ze voegen deze december spanning en warmte toe aan je interieur. We zien deze kerst sowieso al veel goud en voeg daar de dierentrend aan toe en je hebt een beestachtig mooi geheel. Benieuwd naar de andere kersttrends van 2020?

Interieurtrend: dieren | Tuincentrum Eurofleur

Tags: