Tips voor een gezellig gedekte kersttafel

Tags:
Tips voor een gezellig gedekte kersttafel

We brengen dit jaar met z'n allen veel tijd in en om het huis door. Ook de komende kerstdagen zullen we voornamelijk in huis vieren. Alle reden dus om het huis en de tuin extra feestelijk aan te kleden met de mooiste slingers, verlichting en decoratie. Of we dit jaar met de complete familie aan een royaal kerstdiner zetten, is nog maar de vraag. Op veilige wijze dineren met het gezin zit er hopelijk wel in! Ook de kersttafel mag dit jaar niet achterblijven. Een gezellig gedekte tafel waar het meest lekkere eten kan worden genuttigd is voor velen het hoogtepunt van kerst. Houd je dus niet in en ga voor de meest spectaculair versierde tafel. Heb je wat inspiratie nodig? We helpen je graag verder met deze drie tips! Kom ook naar de winkel voor de nodige kerst- en kookinspiratie! 

1. Ga voor een bepaald thema

Maak het jezelf gemakkelijk door één bepaalde stijl door te trekken. Misschien heb je een bepaalde kersttrend in huis gehaald en ziet je boom er helemaal hot and happening uit. Kopieer deze stijl dan naar de tafel. Ga voor hetzelfde kleurschema of laat bepaalde elementen één op één terugkomen op je tafel. Een gouden slinger in de boom? Leg dan ook een gouden guirlande op tafel. Wil je het wat minder letterlijk nemen? Dan kan je in dit voorbeeld ook kiezen voor gouden bestek of servetten. Hoe meer de tafel aansluit bij de rest van het huis, hoe meer rust en eenheid je zult voelen. Je kunt er echter ook juíst voor kiezen om de tafel de eyecatcher van de avond te laten zijn door er een compleet ander thema aan te hangen! Ga voor wit, zwart, kleurrijk of printjes. Niks is te gek!

Kersttafel inspiratie | Tuincentrum Eurofleur

2. Servies, servies, servies!

Haal je mooiste servies uit de kast, want het kerstdiner is toch wel een stuk specialer dan je prakkie op maandagavond. Het eten smaakt namelijk ook een stuk lekkerder op een mooi bord. Het oog eet eerst! De grootste serviestrends zijn momenteel de handgemaakte borden van keramiek, het servies met een retro-vibe en natuurlijke materialen. Geef een mooi 3D effect aan je tafel door de borden op te stapelen. Houd er wel rekening mee dat de borden of kommen goed bij elkaar passen en het liefst zelfs uit dezelfde servieslijn komen. Dit zorgt voor een rustig geheel, hoe kleurrijk je borden ook zijn. Goud of zwart bestek geeft direct een feestelijke, maar ook chique uitstraling. Ook met de servetten kan je die chique uitstraling creëren.

3. Mooi aangekleed middenstuk

In het midden van de tafel heb je vaak plek om los te gaan met decoratie. Grijp die kans! Zet bijvoorbeeld verschillende kaarsen in het midden of ga voor een mix van kerstslingers, kerstlampjes en kerstballen. Hoe nonchalanter, hoe speelser, hoe leuker! Een glimmende of linnen loper heeft een bijzonder gezellig effect. Zet bijvoorbeeld wat vaasjes op deze loper met prachtig kerstgroen. Een persoonlijke touch maakt je tafel extra feestelijk. Zet bijvoorbeeld bordjes neer waar de namen van je gasten sierlijk op geschreven zijn of leg kleine kaartjes met het recept op de borden. 

Beginnen jouw handen te jeuken? In onze kerstshow te Leusden weet je zeker dat je genoeg leuke dingen vindt die jouw kersttafel compleet maken. Zien we je snel bij tuincentrum Eurofleur?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Vacatures