Kamerplanten: trends voor 2021

Tags:
Kamerplanten: trends voor 2021

Kamerplanten trends 2021 | Tuincentrum EurofleurHeb jij één of meerdere kamerplanten in huis? Dan ben je sowieso al helemaal hip bezig. Kamerplanten zijn namelijk al een tijdje hot and happening en niet meer uit de Nederlandse huishoudens weg te denken. Dit jaar is het misschien nog nét iets belangrijker om groen in huis te halen. Groen maakt namelijk gelukkig en een beetje vrolijkheid kunnen we in deze rare tijden wel gebruiken. Daarnaast heeft groen positieve effecten op lichaam en geest. Je wordt creatiever en productiever van een grote collectie kamerplanten. Begin 2021 dus groen! Wil je helemaal met de trends van het moment mee? Goed nieuws! De kamerplantentrends van dit jaar zijn leuker en bijzonderder dan ooit. Wij lichten ze even toe. Kom jij dan een aantal planten shoppen bij tuincentrum Eurofleur? Kan je vast één goed voornemen afvinken!

1. Maak een statement

Een plant mag je interieur naar een hoger niveau tillen. Ga dan ook letterlijk de hoogte in met je kamerplant. Een aantal kleine plantjes is natuurlijk superleuk, maar als je het groen echt wil laten knallen, moet je groter gaan denken. Haal dus een grote groene vriend met veel volume in huis. Een plant mag anno 2021 goed gezien worden, het liefst vanuit alle hoeken. Je hoeft je favoriete plant dus niet in een hoekje weg te stoppen. Zet 'm in een grote pot en maak ‘m onderdeel van het interieur! Is jouw kamerplant wel aan het groeien, maar nog nét te laag om op de grond te zetten? Laat ‘m dan boven de meubels uittorenen door deze bijvoorbeeld op een kruk of tafeltje te zetten. De volgende planten passen bij deze trend:

  • Ficus
  • Musa (Bananenplant)
  • Monstera (Gatenplant)
  • Strelitzia (Paradijsvogelplant)
  • Howea (Kentiapalm)

Kamerplanten trends 2021 | Tuincentrum Eurofleur

2. Bijzonder uiterlijk

Omdat je kamerplanten tegenwoordig als een woonobject kunt zien, mag je deze ook integreren in het interieur. Een plant mag dit jaar dus opvallen! Gelukkig gaan wij bij Eurofleur dagelijks naar de veiling om de meest mooie, exclusieve en opvallende planten uit te kiezen. Elk plantje gaat door onze vingers waardoor wij de beste kwaliteit planten aanbieden. Laten die bijzondere soorten planten die wij met zorg uitzoeken nu net een trend zijn! Planten met bijzondere stengels, grappige bladtekeningen, opvallende bloemen of in het oog springende bladvormen zijn dit jaar onmisbaar in je interieur. De volgende planten passen bij deze trend:

  • Calathea
  • Alocasia (Olifantsoor)
  • Licuala (Waaierpalm)
  • Aglaonema
  • Caladium

3. Hangplanten

Het toverwoord bij al deze trends is ‘opvallen’. Hoe kan je een plant nu beter laten opvallen door ‘m op te hangen? Zo maak je een speelse urban jungle van jouw woonruimte. Stiekem was deze trend al eerder enorm populair, namelijk in de jaren ’70. Mensen maakten hun eigen plantenhangers en hingen door het hele huis gezellige plantjes in bijzondere potjes. Hangplanten hebben dus een heuse comeback gemaakt! Voor het raam, aan een rek in de keuken, op een kast of in het trappengat? Niks is te gek! Uiteraard kun je ook een haakje in het plafond bevestigen waar je een hangende groene topper aan op kunt hangen. Mix and match verschillende planten in verschillende potjes om jouw bungelende plantenhoekje tot eyecatcher van het huis om te toveren. De volgende planten passen bij deze trend:

  • Scindapsus
  • Rhipsalis (Koraalcactus)
  • Aeschynanthus (Lipstickplant)
  • Senecio (Erwtenplantje)
  • Hedera (Klimop)

Zien we je snel bij Eurofleur? Onze groenexperts voorzien je graag van advies over onze kamerplanten. Tot gauw!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures