Hippe hangplant

Hippe hangplant

Hangplanten kopen | Tuincentrum EurofleurZe waren in de jaren ’70 al mega populair, maar werken de laatste paar jaar aan een heuse comeback: hangplanten zijn helemaal hip! Planten mogen anno 2021 een groot onderdeel van het interieur uitmaken en dus behoorlijk opvallen. Hoe kan je een kamerplant nu beter laten opvallen dan door ‘m op te hangen? Zo maak je een speelse urban jungle van jouw woonruimte. Hoe style je jouw hangende plantencollectie en welke planten zijn geschikt voor jouw bungelende groene oase? Wij hebben de antwoorden!

Kamerplantentrend

Mensen maakten een paar decennia geleden hun eigen plantenhangers en hingen door het hele huis gezellige plantjes in bijzondere potjes. Misschien zijn de macarmé werkjes en potten iets hipper dan toen, maar over het algemeen is de trend zich enorm aan het herhalen. Hoe heerlijk is het om je volledig te laten omringen door groen? Hang een plant voor het raam, aan een rek in de keuken, op een kast of in het trappengat! Niks is te gek!

Waar moet je op letten?

Let er wel op dat je een plant op een plek hangt waar hij blij van wordt: zo kun je voor een zonnig plekje beter een vetplantje uitkiezen en voor een schaduwrijk plekje misschien een Scindapsus of Philodendron. Uiteraard kun je ook een haakje in het plafond bevestigen waar je een hangende groene topper aan op kunt hangen. Mix and match verschillende planten in verschillende potjes om jouw bungelende plantenhoekje tot eyecatcher van het huis om te toveren. Wel is belangrijk dat je gemakkelijk bij de plantjes kan voor een water-geef-sessie. Veel hangplanten zijn namelijk van origine tropische klimplanten. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid en mogen regelmatig een sproeibeurt en een scheutje water.

Hangplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Top 5 hangplanten

Hangplanten zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er langzaam groeiende planten waar je weinig omkijken naar hebt en snelgroeiende beauties die iets meer aandacht vragen. Een slome groeier is bijvoorbeeld de Ficus pumila, terwijl het Chinees lantaarnplantje juist erg snel groeit. Wij hebben onze top 5 hangplanten voor je samengesteld!

  • Hoya
  • Rhipsalis (Koraalcactus)
  • Aeschynanthus (Lipstickplant)
  • Senecio (Erwtenplantje)
  • Hedera (Klimop)

Kriebelen jouw groene vingers ook? Kom een aantal bijzondere hangplanten kopen! Zien we je snel bij Eurofleur? Onze groenexperts voorzien je graag van advies over onze kamerplanten en helpen je verder met de zoektocht naar de hangplant die het beste bij jouw interieur past!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures