Hippe hangplant

Hippe hangplant

Hangplanten kopen | Tuincentrum EurofleurZe waren in de jaren ’70 al mega populair, maar werken de laatste paar jaar aan een heuse comeback: hangplanten zijn helemaal hip! Planten mogen anno 2021 een groot onderdeel van het interieur uitmaken en dus behoorlijk opvallen. Hoe kan je een kamerplant nu beter laten opvallen dan door ‘m op te hangen? Zo maak je een speelse urban jungle van jouw woonruimte. Hoe style je jouw hangende plantencollectie en welke planten zijn geschikt voor jouw bungelende groene oase? Wij hebben de antwoorden!

Kamerplantentrend

Mensen maakten een paar decennia geleden hun eigen plantenhangers en hingen door het hele huis gezellige plantjes in bijzondere potjes. Misschien zijn de macarmé werkjes en potten iets hipper dan toen, maar over het algemeen is de trend zich enorm aan het herhalen. Hoe heerlijk is het om je volledig te laten omringen door groen? Hang een plant voor het raam, aan een rek in de keuken, op een kast of in het trappengat! Niks is te gek!

Waar moet je op letten?

Let er wel op dat je een plant op een plek hangt waar hij blij van wordt: zo kun je voor een zonnig plekje beter een vetplantje uitkiezen en voor een schaduwrijk plekje misschien een Scindapsus of Philodendron. Uiteraard kun je ook een haakje in het plafond bevestigen waar je een hangende groene topper aan op kunt hangen. Mix and match verschillende planten in verschillende potjes om jouw bungelende plantenhoekje tot eyecatcher van het huis om te toveren. Wel is belangrijk dat je gemakkelijk bij de plantjes kan voor een water-geef-sessie. Veel hangplanten zijn namelijk van origine tropische klimplanten. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid en mogen regelmatig een sproeibeurt en een scheutje water.

Hangplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Top 5 hangplanten

Hangplanten zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er langzaam groeiende planten waar je weinig omkijken naar hebt en snelgroeiende beauties die iets meer aandacht vragen. Een slome groeier is bijvoorbeeld de Ficus pumila, terwijl het Chinees lantaarnplantje juist erg snel groeit. Wij hebben onze top 5 hangplanten voor je samengesteld!

  • Hoya
  • Rhipsalis (Koraalcactus)
  • Aeschynanthus (Lipstickplant)
  • Senecio (Erwtenplantje)
  • Hedera (Klimop)

Kriebelen jouw groene vingers ook? Kom een aantal bijzondere hangplanten kopen! Zien we je snel bij Eurofleur? Onze groenexperts voorzien je graag van advies over onze kamerplanten en helpen je verder met de zoektocht naar de hangplant die het beste bij jouw interieur past!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
tuinplanten
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Vacatures