Een lekker ruikend huis: tips!

Een lekker ruikend huis: tips!

‘Wat ruikt het hier lekker!’ Wie wordt er nu niet blij van zo’n compliment? Je voelt je immers pas echt thuis in een lekker ruikend huis! Niemand wil toch thuiskomen in een huis dat nog naar etensresten, afwas, vuilnis of andere nare dingen ruikt? Maar hoe zorg je ervoor dat je huis altijd naar roosjes ruikt? Er zijn producten die je daarvoor in huis kunt halen, maar er zijn ook natuurlijke middelen. Wij zetten er een paar op een rijtje.

Geurkaarsen

Met een geurkaars sla je twee vliegen in één klap: een geurkaars zorgt met name in de donkere dagen van het jaar voor een flinke portie sfeer én het laat je huis dus lekker ruiken. Het mooie is dat er oneindig veel geurvariaties bestaan. Zo is er altijd wel een geur die bij jou past! Houd je van fruitig of ben je dol op wat minder zoete geuren? Je kunt de kaars op het seizoen afstemmen. Zo houd je je woning altijd spannend en word je niet geurenblind. Kom langs bij Eurofleur voor de lekkerste geurkaarsen!

Geurstokjes en geurdiffusers

Naast geurkaarsen zijn ook geurstokjes fijne woonaccessoires. Ze geven je huis een soort chique uitstraling en verspreiden daarnaast een heerlijke geur. Hoe het werkt? Heel erg simpel: de stokjes van de geurdiffuser staan in een elegant flesje met geurvloeistof. De stokjes nemen op natuurlijke wijze de vloeistof op en zullen vervolgens een heerlijke geur in het huis verspreiden.

TIP: Ook een bos bloemen kan je huis heerlijk laten geuren. Haal dus snel vers boeket in huis!

Interieurspray

Je ziet ze steeds vaker: interieurparfums. Je hebt met zo’n roomspray zelf de controle over de verspreiding van een lekkere geur. Zet bijvoorbeeld in elke kamer een andere spray neer voor een verrassend effect. Zo zal de geur niet snel vervelen. Bij bezoek kan je altijd een beetje bijsprayen – of natuurlijk als je net de vuilnisbak hebt geleegd.

Vieze geurtjes | Tuincentrum Eurofleur

Natuurlijke middelen

Er zijn echter naast deze mooie woonaccessoires ook andere oplossingen. Vaak heb je deze middeltjes al wel in huis en zijn de nare geurtjes dus binnen no-time verholpen. Wat dacht je van deze tips?

  • Zet een bakje azijn of koffieprut in een hoekje. Deze absorberen nare luchtjes.
  • Leg wat waspoeder op de grond en zuig dit op met de stofzuiger. Zo wordt er een heerlijke geur verspreid.
  • Ook een wattenschijfje met parfum heeft ditzelfde effect in de stofzuiger.
  • Maak de keuken regelmatig schoon. De meeste nare geurtjes zijn namelijk afkomstig uit de keuken.
  • Vul een pan met water, kaneelstokjes, kruidnagel, sinaasappel of citroen en breng het aan de kook. Je huis ruikt binnen no time heerlijk fris.
  • Vaak komen de nare geurtjes ook uit de koelkast. Check dus of deze niet toevallig nog items bevat die over datum zijn.

In onze webshop vind je naast heerlijke geurkaarsen ook een groot aantal schoonmaakmiddelen. Zo ruikt je huis binnen no time naar een fris en fruitig paradijsje. Kom ook langs bij Eurofleur voor de meest lekker ruikende planten en bloemen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
De perfecte kleurcombinaties voor je border: tips & inspiratie

Een goed ontworpen border kan je tuin omtoveren tot een kleurrijk en levendig paradijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Maar hoe kies je de juiste kleuren en waar moet je op letten bij het aanplanten van je plantenborder?

Lees meer...
tuinplanten
Tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Vacatures