Op naar een duurzame tuin: regenton

Tags:
Op naar een duurzame tuin: regenton

Met de lente die op de loer ligt kan je waarschijnlijk niet wachten tot je je groene vingers weer aan het werk kan zetten. Er is namelijk niks rustgevender dan tuinieren. Dat stukje ontspanning verdienen we in deze stressvolle periode van ons leven meer dan ooit. Maar niet alleen wij ervaren stress; onze aardbol staat ook onder continue spanning. Het is daarom belangrijk om jouw tuin, terras of balkon naar een duurzamer niveau te tillen. Dat is niet alleen goed voor de wereld, maar ook nog eens heel leuk! Met een beetje creativiteit haal je namelijk veel meer uit je tuin!

Duurzaam tuinieren

In deze blogreeks voorzien we je van allerlei tips & tricks die je kunnen helpen de tuin in een duurzamer jasje te steken - en daar hoeft in de meeste gevallen echt niet de hele tuin voor te worden verbouwd. Er zijn tal van mogelijkheden die je helpen bewuster om te gaan met je buitenplek. Na het opperen van meer hergebruik, staat dit keer het opvangen van Regenton kopen | duurzaam tuinieren met tuincentrum Eurofleurregenwater centraal: hoe kan ik het hemelwater het beste benutten en wat doe ik precies met een regenton? Eurofleur geeft je de tips!
 

Hergebruik in de tuin


 

Wateroverlast voorkomen

Een tuin vol tegels lijkt misschien op het eerste oog ideaal: je hebt er weinig onderhoud aan en je hebt alle ruimte om je tuinmeubels neer te zetten. Er zijn echter ook een aantal fikse nadelen. Zo wordt een tuin vol tegels veel heter in de zomer, weet onkruid altijd een weg tussen de voegen te vinden én kan het regenwater veel lastiger weglopen. Op plekken waar het water niet makkelijk in de bodem kan trekken, kan waterschade het gevolg zijn en kan het riool flink worden belast. Om dat te voorkomen is het goed om je tuin zó in te richten dat er nauwelijks verharding te vinden is. Ga bijvoorbeeld voor grind, gras, bodembedekkers of andere tuinplanten. Waar dit niet mogelijk is, is er altijd een andere oplossing: het kopen van een regenton.

Regenton kopen

Vroeger had menig tuineigenaar een regenton staan. In de loop der jaren heeft de functionele regenton helaas veelal het veld moeten ruimen. Zonde, want zo’n regenton is juist nu een essentiële toevoeging aan de (stads)tuin. Sluit de regenton aan op de regenpijp zodat deze eenvoudig het overtollig regenwater op kan vangen. Het water kan je vervolgens gieten in een gieter en gebruiken om de planten water te geven. Je kunt het water dus lekker in de keukenkraan laten zitten en gemakkelijk water uit de regenton tappen. Er zijn echter nog andere voordelen aan het hebben van een regenton:

  • Je planten vinden hemelwater veel lekkerder: in kraanwater zit kalk, zout en mineralen.
  • Je overbrugt tijdens de hete zomerdagen de neerslagtekorten.
  • Wegens de steeds droger wordende zomers is het essentieel om zuinig om te gaan met het water. Ook daarom is een regenton een bijzonder fijne toevoeging aan de tuin!

Koop een regenton!

Regenton kopen | duurzaam tuinieren met tuincentrum Eurofleur

Stijlvolle toevoeging

Waar je misschien bij een regenton al gauw aan een onaantrekkelijke sta-in-de-weg denkt, kunnen we je meteen uit die waan helpen: er zijn tegenwoordig tal van strakke, stijlvolle of bourgondisch ogende regentonnen verkrijgbaar. We snappen het heus, want vroeger werden regentonnen alleen als functionele toevoeging aan de tuin gezien. Tegenwoordig zijn ze echter veelal in een heel knap jasje gestoken. Wat dacht je van een Roto regenton? Zo krijgt jouw tuin of terras er meteen een toffe blikvanger bij! Kom langs in ons tuincentrum om ze te ontdekken of kijk gerust even rond in onze online shop.

Ga voor een gezond ecosysteem met tuincentrum Eurofleur in Leusden

Beginnen je groene vingers te jeuken en wil je een regenton in jouw tuin of op jouw (dak)terras plaatsen? Goed idee! Kom langs bij tuincentrum Eurofleur en ontdek ons grote assortiment. Ook voor het nodige groen en het juiste gereedschap om de tuin naar een duurzamer niveau te tillen, ben je bij ons aan het juiste adres. Vergeet ook de duurzaam geproduceerde tuinmeubels van onder andere Borek of onze insectenhotels niet. Onze medewerkers staan voor je klaar om je van duurzame adviezen te voorzien. Neem contact op of kom langs! Zien we je snel in Leusden?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures