Hoe verwijder ik groene aanslag?

Hoe verwijder ik groene aanslag?

Groene aanslag verwijderen | Tuincentrum EurofleurDe eerste zonnestralen hebben zich laten zien en dus trekken we massaal naar buiten. Tijd om de tuin, het (dak)terras of het balkon een voorjaarsopknapper te geven! Dit doe je natuurlijk met een groot aantal fleurige voorjaarsplanten en misschien wel een nieuwe tuinset. Maar voor het zover is, is het belangrijk de tuin even goed op te ruimen en schoon te maken. Je zal merken dat de herfst en winter voor heel wat groene aanslag op tegels of houtwerk hebben gezorgd. Balen! Het hoeft echter geen crime te zijn deze aanslag te verwijderen. Tuincentrum Eurofleur heeft de producten, maar ook de tips!

Wat is groene aanslag?

We blijven het zeggen: hoe meer groen in huis en tuin, hoe beter! Dit geldt echter niet voor groene aanslag. Groene aanslag wordt meestal zichtbaar op vochtige en schaduwrijke plekken. In feite is het namelijk onkruid dat de kop opsteekt. De donkere dagen konden die vieze algen en mossen nog een klein beetje verbloemen, maar het zonlicht zet de groene viezigheid helaas volop in de spotlight. Nu ook je buitenplekje weer meer mag shinen, is het belangrijk de aanslag snel te verwijderen zodat je optimaal van je tuin of balkon kan genieten. Maar hoe haal je de aanslag weg?

Hoe haal je groene aanslag weg?

Er zijn op het internet heel wat tips over het verwijderen van groene aanslag te vinden. Ze zijn echter niet allemaal evenGroene aanslag verwijderen | Tuincentrum Eurofleur effectief. Het is uiteraard belangrijk om aan het milieu te denken. Gebruik daarom liever geen bleekmiddel, azijn of chloor. De grond en de planten in de buurt van de aanslag worden hier namelijk niet blij van. Maar wat kan wel?

  • Met een hogedrukspuit verwijder je binnen no-time moeiteloos de aanslag. Pas wel op met poreuze stenen en de voegen van je tegels. Houd dus voldoende afstand bij het spuiten. Let er ook op dat je niet per ongeluk je plantjes kapot spuit.
  • Kies voor een anti-aanslag product van bijvoorbeeld HG. De reiniger zet zich vast in de ondergrond waardoor het materiaal voor een paar maanden goed beschermd is tegen algengroei. Los de reiniger op in een verhouding van 1:20 met water. Breng de oplossing aan met een gieter of plantenspuit.

Groene aanslag verwijderen | Tuincentrum EurofleurVoorkomen is beter dan genezen

Zoals met veel dingen is het belangrijk om terug te gaan naar de oorzaak: waarom krijg je last van groene aanslag en hoe kun je het voorkomen? Mócht je de mogelijkheid hebben om bepaalde plekken van de tuin uit de schaduw te houden, is dat natuurlijk top. In de realiteit is het vaak lastig om je schutting eventjes te verplaatsen. Als je een dichtbegroeide tuin hebt, kan het wel helpen om te snoeien en de zon meer toe te laten. Je bestrating en houtwerk droogt zo sneller op. Ook kun je denken aan de afwatering. Als water op je tegels blijft liggen, geef je onkruid vrij spel. Zorg dus voor voldoende afschot.

Ga aan de slag!

Ga je aan de slag in de tuin? Kom langs bij tuincentrum Eurofleur. We hebben een groot assortiment met alles wat je nodig hebt om van je tuin een fijn paradijsje te maken: van tegels tot tuinhout en van beplanting tot tuinmeubels. Uiteraard kunnen onze medewerkers je alles vertellen over het verwijderen van groene aanslag. Zien we je snel in Leusden?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures