Voel je het voorjaar?

Voel je het voorjaar?

Je voelt het zonnetje op je bol en de vogels lijken harder te fluiten: het voorjaar komt eraan! Voorjaarsplanten kopen | Tuincentrum EurofleurDe natuur staat te popelen om los te barsten en ons te verblijden met een overdaad aan kleur. Zo steken de narcissen hun koppie boven de grond en laten ook de eerste hyacinten zich van hun mooiste kant zien. Het is dan ook niet gek dat onze groene vingers gaan jeuken. Blaas de tuin, het terras of het balkon na de herfstige buien en vervelende vrieskou weer nieuw leven in met voorjaarsbloeiers! Je kunt nu namelijk de mooiste tuinplanten online bestellen en afhalen bij tuincentrum Eurofleur in Leusden. Bel ons op 033 434 78 78 mocht je online niet kunnen vinden wat je zoekt.

Vrolijke voorjaarsbloeiers

Voorjaarsplanten kopen | Tuincentrum EurofleurWie krijgt er geen glimlach van een beetje kleur in de tuin? Dit is het moment om jouw buitenruimte om te toveren tot een kleurrijk paradijsje – als je niet al een aantal vaste voorjaarsbloeiers hebt staan. Voorjaarsbloeiers zijn er namelijk in verscheidene soorten en maten: van heesters tot vaste planten en van eenjarigen tot bollen. Hoe meer kleur, hoe beter! We willen immers toch een beetje genieten van ons buitenplekje! Met een mooie verzameling tuinplanten fleur je de tuin op met een kleurenpalet waar jij blij van wordt. Wij hebben momenteel een aantal vrolijke toppers in ons assortiment die op jou aan het wachten zijn, waaronder prachtige primula’s, kekke camelia’s en fijne violen!

Bestel eenjarige voorjaarsbloeiers

 

Voorjaarsbloeiers op pot

Dan zijn er natuurlijk nog de voorjaarsbollen op pot! Ze kunnen prima tegen een stootje, zoals een eventuele late nachtvorst. Ze zijn daarmee de ideale brug tussen de fragiele start van de lente en IJsheiligen in mei. We zetten weer een aantal toppers op een rij:

  • Narcissen: als er één plant is die in één adem met de lente wordt genoemd, is het de narcis wel. Ze zijn erg winterhard en dus haast niet kapot te krijgen. Hoe fijn! Over zijn standplaats doet ‘ie helemaal niet moeilijk. Narcissen tolereren veel schaduw, waardoor ze ook prima onder struiken of bomen neer te zetten zijn.
     
  • Krokussen: wat een bijzondere bloemen! Als het licht wordt, gaan de bloemen open, maar wanneer de avond valt, sluiten de bloemen zich. Maak een mooi bloembed door een groot aantal krokussen te planten. Ook insecten zijn dolVoorjaarsplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur op de krokus. Zet ‘m in de volle zon tot halfschaduw.
  • Hyacinten: de bijzondere bloemen maken de hyacint tot een ware eyecatcher. Ze ruiken goed, komen makkelijk in bloei en zijn perfect om te verdelen over meerdere bloempotten. Zet ze in de volle zon. Ze kunnen een beetje schaduw verdragen. Teveel nattigheid na een regenbui hebben ze liever niet.

Bestel voorjaarsbloeiers op pot

 

Voorjaarsplanten kopen en verzorgen

Alle reden om een aantal lentetoppers aan te schaffen! Je kunt zelfs met een klein budget je tuin of balkon direct een vrolijk gevoel geven. Vergeet trouwens ook niet hoe vrolijk je er zelf van wordt! Als je voorjaarsplanten op de juiste manier verzorgt, kun je er met de juiste verzorging maandenlang plezier van hebben. Wanneer het voorjaar aan de droge kant is, mag je de planten één tot tweemaal per week wat (regen)water geven. Zitten de planten in potten? Let er dan goed op dat de potten gaten hebben, zodat het overtollige water gemakkelijk weg kan stromen. Zien we je snel bij de afhaalbalie van ons tuincentrum?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures