Groene aanslag verwijderen van tuinmeubelen en tuinkussens

Tags:
Groene aanslag verwijderen van tuinmeubelen en tuinkussens

Groene aanslag ontstaat door een combinatie van vocht en te weinig zonlicht. Het is onvermijdelijk dat groene aanslag ontstaat in de herfst en winter. Gelukkig zijn er genoeg manieren groene aanslag te verwijderen en je tuinmeubelen en –kussens klaar te maken voor de lente en zomer. 

Tuinmeubelen 

In een eerder blog vertelden we hoe je groene aanslag kunt verwijderen van tegels en houtwerk. Deze methoden werken in veel gevallen ook voor tuinmeubelen. Met een hogedrukspuit verwijder je eenvoudig groene aanslag van kunststof tuinmeubelen. Je kunt ook een furniture cleaner gebruiken.  

Gebruik op houten tuinmeubelen teakreiniger of hersteller en op stenen tuinmeubelen bij voorkeur een groene aanslagreiniger. Gebruik dit op een dag wanneer er geen regen wordt verwacht. Dan heeft het product voldoende tijd zijn werk te doen.  

Tuinkussens 

Hoe je jouw tuinkussens schoon moet maken, hangt af van het materiaal. Als je kussen is gemaakt van wasmachinebestendig materiaal, is het een eenvoudig klusje. Echter zijn de meeste buitenkussens gemaakt van polyester, acryl of vinyl of hebben een waterafstotende laag en kun je de kussens daarom niet in de wasmachine doen.  

Acryl tuinkussens 

Acryl tuinkussens kun je het beste schoonmaken met een spons, water en een mild schoonmaakmiddel zoals allesreiniger of afwasmiddel. Met de spons boen je de groen aanslag van de kussens af.  

Polyester en vinyl tuinkussens 

Bij een polyester en vinyl tuinkussen mag je wat grover geweld gebruiken en kun je schoonmaken met een plastic borstel, water en zeep. Dit materiaal is sterker en daardoor kun je harder schrobben op de stof.  

Tip! Heb je een heel groot kussen (of een parasol)? Dan kun je de hoes loshalen en aan de slag met een bezem met plastic haren. Dat gaat een stuk sneller! 

In onze webshop vind je diverse soorten schoonmaak- en beschermingsproducten van SUNS die speciaal gemaakt zijn voor het schoonmaken van tuinmeubelen en –textiel. 

Tips om groene aanslag te voorkomen: 

  • Zet je tuinmeubelen op een zonnige plek in de winter. Zo drogen ze sneller na een regenbui en zal groene aanslag minder snel ontstaan.  

Vind jouw producten om groene aanslag te verwijderen bij Tuincentrum Eurofleur 

In ons tuincentrum zijn alle producten aanwezig om eenvoudig groene aanslag te verwijderen. Onze medewerkers geven je graag advies over de producten die je nodig hebt om jouw tuinmeubelen en –kussens schoon te maken.  

Het is momenteel noodzakelijk om van tevoren een afspraak te maken om ons tuincentrum te bezoeken. Bel naar 033 434 78 78 om jouw winkelmoment in te plannen op het door jouw gewenste moment!  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures