Groene aanslag verwijderen van tuinmeubelen en tuinkussens

Tags:
Groene aanslag verwijderen van tuinmeubelen en tuinkussens

Groene aanslag ontstaat door een combinatie van vocht en te weinig zonlicht. Het is onvermijdelijk dat groene aanslag ontstaat in de herfst en winter. Gelukkig zijn er genoeg manieren groene aanslag te verwijderen en je tuinmeubelen en –kussens klaar te maken voor de lente en zomer. 

Tuinmeubelen 

In een eerder blog vertelden we hoe je groene aanslag kunt verwijderen van tegels en houtwerk. Deze methoden werken in veel gevallen ook voor tuinmeubelen. Met een hogedrukspuit verwijder je eenvoudig groene aanslag van kunststof tuinmeubelen. Je kunt ook een furniture cleaner gebruiken.  

Gebruik op houten tuinmeubelen teakreiniger of hersteller en op stenen tuinmeubelen bij voorkeur een groene aanslagreiniger. Gebruik dit op een dag wanneer er geen regen wordt verwacht. Dan heeft het product voldoende tijd zijn werk te doen.  

Tuinkussens 

Hoe je jouw tuinkussens schoon moet maken, hangt af van het materiaal. Als je kussen is gemaakt van wasmachinebestendig materiaal, is het een eenvoudig klusje. Echter zijn de meeste buitenkussens gemaakt van polyester, acryl of vinyl of hebben een waterafstotende laag en kun je de kussens daarom niet in de wasmachine doen.  

Acryl tuinkussens 

Acryl tuinkussens kun je het beste schoonmaken met een spons, water en een mild schoonmaakmiddel zoals allesreiniger of afwasmiddel. Met de spons boen je de groen aanslag van de kussens af.  

Polyester en vinyl tuinkussens 

Bij een polyester en vinyl tuinkussen mag je wat grover geweld gebruiken en kun je schoonmaken met een plastic borstel, water en zeep. Dit materiaal is sterker en daardoor kun je harder schrobben op de stof.  

Tip! Heb je een heel groot kussen (of een parasol)? Dan kun je de hoes loshalen en aan de slag met een bezem met plastic haren. Dat gaat een stuk sneller! 

In onze webshop vind je diverse soorten schoonmaak- en beschermingsproducten van SUNS die speciaal gemaakt zijn voor het schoonmaken van tuinmeubelen en –textiel. 

Tips om groene aanslag te voorkomen: 

  • Zet je tuinmeubelen op een zonnige plek in de winter. Zo drogen ze sneller na een regenbui en zal groene aanslag minder snel ontstaan.  

Vind jouw producten om groene aanslag te verwijderen bij Tuincentrum Eurofleur 

In ons tuincentrum zijn alle producten aanwezig om eenvoudig groene aanslag te verwijderen. Onze medewerkers geven je graag advies over de producten die je nodig hebt om jouw tuinmeubelen en –kussens schoon te maken.  

Het is momenteel noodzakelijk om van tevoren een afspraak te maken om ons tuincentrum te bezoeken. Bel naar 033 434 78 78 om jouw winkelmoment in te plannen op het door jouw gewenste moment!  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Vacatures