Altijd verrassend: de hortensia

Altijd verrassend: de hortensia

Of je ‘m nu gebruikt als kamerplant, tuinplant of snijbloem, de hortensia is zo’n plant die altijd en overal goed tot zijn recht komt. Vanwege zijn uitbundige bloemetjes en de bijzondere bolle vorm brengt de hortensia, of Hydrangea, altijd een oogverblindende klasse met zich mee, waar hij ook staat. Ga je voor wit, roze, paars of blauw? Wat je smaak ook is, je zult uitermate lang genieten van de bloemenpracht die de hortensia je zal brengen. Binnen, buiten of in een vaas: tuincentrum Eurofleur zet alle verzorgingstips nog eens goed voor je op een rijtje.

Hortensia als kamerplant

De romantiek spat ervan af wanneer je de hortensia als kamerplant een podium in je woning geeft. Ze worden niet voor niks geassocieerd met de warmte en de lange, lichte dagen van het voorjaar. Daar word je dus behoorlijk vrolijk van! Wist je dat de hortensia niet alleen een lust voor het oog is, maar ook zorgt voor een prettiger binnenklimaat? Door zijn luchtzuiverende eigenschappen en sterk vochtregulerende werking verbetert de hortensia de luchtvochtigheid in de woning. Dit zorgt voor een creatiever en productiever brein, en minder kans op klachten als hoofdpijn en een droge huid. Zet de hortensia op een lichte plek en voorzie hem regelmatig van een slokje water. De grond moet altijd licht vochtig aanvoelen, maar let op dat deze niet te nat blijft. Wanneer de vorstperiode voorbij is, kan je de kamerplant een plekje in de tuin geven.

Hortensia kopen | Tuincentrum EurofleurHortensia als tuinplant

Als tuinplant is de hortensia misschien nog wel bekender. Zie je ook die romantische en landelijke boerderijtuinen vol met bloeiende hortensia’s voor je? Ook in een moderne en eigentijdse tuin is de hortensia op zijn plek. Waar eigenlijk niet!? Zet een paar hortensia’s in de grond of fleur er een leuk stel potten mee op. Wist je dat de tuinhortensia het meest blij wordt van een plekje in de halfschaduw? Wat meer zon kan in principe geen kwaad, alleen moet je dan wel rekening houden met regelmatiger watergeven in de warmste maanden van het jaar. Het is een makkelijke en sterke plant, maar je moet wel voorzichtig zijn met wind of felle zon. Witte hortensia’s kunnen het minst goed tegen zon. De bloemen zullen dan snel een bruin randje krijgen.

Meer over de hortensia als tuinplant

Hortensia kopen | Tuincentrum Eurofleur

Hortensia als snijbloem

Geef je vaas een bijzonder fleurige bewoner! De hortensia is een prachtige toevoeging aan elk boeket. Ook hier geldt: zet ze niet in direct zonlicht of in de buurt van de verwarming. De bloem zal het helaas minder lang volhouden. Wist je dat je de hortensia ook prachtig kan drogen? Doe dit vanaf oktober. Verwijder na de bloei de bladeren en hang de hortensia ondersteboven op. Doe dit op een warme en droge plek tot hij volledig gedroogd is. Je kunt zo nog heel lang plezier hebben van je gedroogde hortensiabloem.

Hortensia’s en hortensiavoeding kopen bij tuincentrum Eurofleur

Kom langs bij tuincentrum Eurofleur en ontdek de schoonheid van de hortensia. Vanwege zijn sierlijke vorm is het ook een fantastische plant om iemand cadeau te doen! In ons tuincentrum in Leusden vind je naast verschillende soorten hortensia’s ook speciale hortensiagrond, hortensiavoeding en, jawel, een 'blauwmaker' voor de blauwe hortensia. Kom langs en ontdek het zelf! Dat wordt geen hortensi-nee, maar hortensia!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures