Zo maak jij je tuinmeubelen spic en span!

Tags:
Zo maak jij je tuinmeubelen spic en span!

Je wilt natuurlijk dat je tuinmeubelen zo lang mogelijk mee gaan en mooi blijven. Een tip van ons: maak je tuinmeubelen minstens twee keer per jaar goed schoon. Op deze manier kun je jarenlang van je mooie tuinmeubelen genieten. Hoe je de meubels schoonmaakt is per materiaal verschillend. In dit blog lees je hoe je tuinmeubelen het beste schoonmaakt, zodat je er jarenlang plezier van hebt.

 

Houten tuinmeubelen

  1. Maak een sopje met vloeibare zeep of speciale tuinmeubelreiniger om de tuinmeubelen mee schoon te maken. Is het tuinmeubel nog niet zo oud? Gebruik dan een zachte borstel, zodat je de natuurlijke waslaag van het hout niet beschadigd. Is je tuinmeubel verweerd? Gebruik dan een borstel of spons waar je goed mee kunt te scrubben.
  2. Spoel vervolgens de tuinmeubelen af. Gebruik geen hogedrukreiniger, omdat de harde straal de natuurlijke waslaag kan beschadigen. Laat hierna de tuinmeubelen goed drogen.
  3. Vervolgens kun je de tuinmeubelen behandelen met een tuinmeubelolie speciaal voor hout. Lees op de verpakking van de olie hoe je deze het beste kunt gebruiken en neem vervolgens de meubelen af met een droge doek. Zorg ervoor dat de tuinmeubelen na het behandelen niet in de volle zon staan. Dit kan ervoor zorgen dat het ongelijk opdroogt, waardoor kleurverschil zichtbaar wordt. 

 

Kunststof tuinmeubelen

  1. Preventief: Als je een tuinmeubel van kunststof nieuw koopt is het aan te raden om deze te beschermen met een protector spray. Zet de stoelen schuin tegen de tafels, zodat vuil en de regen er vanaf glijden. Haal daarnaast regelmatig takken en bladeren van de meubels af.
  2. De kunststof tuinmeubelen zijn eenvoudig schoon te maken met een sopje van milde allesreiniger en een zachte borstel of doek.

 

Metalen/aluminium tuinmeubelen

  1. Haal regelmatig een doekje of spons over de tuinmeubelen om te voorkomen dat het vuil zich aan het meubel hecht. Dit kun je eventueel doen met een sopje waar milde allesreiniger aan toegevoegd is.
  2. Tot slot kun je de tuinmeubelen insmeren met een metal protector, een wax of een polisher om het materiaal zo lang mogelijk mooi te houden.

 

Groene aanslag verwijderen

Heb je last van groene aanslag? In een eerder blog vertelden we hoe je groene aanslag kunt verwijderen van tegels en houtwerk. Deze methoden werken in veel gevallen ook voor tuinmeubelen. Met een hogedrukspuit verwijder je eenvoudig groene aanslag van kunststof tuinmeubelen. Je kunt ook een furniture cleaner gebruiken. 

Gebruik op houten tuinmeubelen teakreiniger of hersteller en op stenen tuinmeubelen bij voorkeur een groene aanslagreiniger. Gebruik dit op een dag wanneer er geen regen wordt verwacht. Dan heeft het product voldoende tijd zijn werk te doen.

Ons tuincentrum is helemaal gevuld met nieuwe tuinmeubelen, planten en accessoires! Kom langs bij Eurofleur en shop hier de mooiste producten om jouw tuinmeubelen te schoon te maken en je tuin op te fleuren voor het mooie weer wat er eindelijk aan komt.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
Vacatures