Top 5 ideeën voor jouw balkon

Top 5 ideeën voor jouw balkon

In de stad is het balkon vaak de enige plek waar je kunt genieten van de frisse lucht en de zon. Helaas zijn deze balkons vaak aan de kleine kant en kun je er weinig tuinmeubels kwijt. Daarom hebben wij 5 tips opgesteld om jouw balkon toch gezellig te maken, waardoor je in de zomer lekker kunt genieten van het mooie weer.

 

Maak gebruik van vlonders of planken als ondergrond

Vaak zie je op balkons een ondergrond van beton, dit resulteerd vaak in een saai en grauwe  uitstraling. Door middel van het plaatsen van een andere ondergrond, zoals planken of vlonders, lijkt het balkon groter en ziet het er ook enorm gezellig uit!

 

Gebruik kussens en kleden

Door verschillende kussens of kleden neer te leggen, op zowel de grond als op de tuinmeubels, creëer je een gezellige hoek waarin je heerlijk kunt ontspannen. Ook maakt het plaatsen van verschillende kussens je balkon comfortabel en huiselijk.

 

Gebruik handige meubels

Op het balkon kun je weinig tuinmeubels kwijt, daarom is het handig om meubels te gebruiken die je in kunt klappen. Gebruik bijvoorbeeld klapstoelen die je weg kunt zetten als je niet op het balkon zit, zo behoud je meer ruimte voor planten en andere accessoires. Ook is het gebruik van kratjes erg handig. Zo kun je ze als kruk gebruiken of er dingen in bewaren.

 

Maak gebruik van de wanden

Als je de vloer van het balkon vrij houdt, houd je meer ruimte over voor mooie tuinmeubels. Onze tip: gebruik de wanden voor je decoratie, zoals planten, schilderijen of andere wanddecoratie. Daarnaast kun je ook een wandkast plaatsen waarin je verschillende decoratie kunt plaatsen.

 

Kleuren gebruiken op je balkon

Veel balkons zijn erg saai, dit komt voornamelijk vanwege het kleurgebruik. Veel van de balkons zijn grauw en grijs. Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn, door het plaatsen van kleurrijke decoratie creëer je al snel een gezelliger balkon. Dit maakt het leuker om op het balkon te zitten en om van buitenaf het balkon te zien.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor op jouw balkon? Neem een kijkje in ons tuincentrum en shop je nieuwe tuinmeubels en decoraties in de winkel. Bestel je liever online? Neem dan een kijkje op onze website!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures