De appel valt niet ver van de boom

De appel valt niet ver van de boom

Wil je een nieuwe boom in je tuin? Dan raden wij fruitbomen aan! Net als een moestuin voorziet de boom je van gezonde producten die in dit geval vruchten zijn. Deze vruchten zitten vol met vitamines en mineralen. De look van de boom verschilt per soort. Dit kan verschillen van een grote boom met bloesem tot een babyboom met minimale bladeren. In deze blog nemen we je mee in welke fruitbomen er allemaal zijn, zodat jij de juiste boom voor jouw tuin kunt uitkiezen.

De formaten

Om te beginnen zijn er drie verschillende formaten fruitbomen. Hiermee wordt aangegeven op welke hoogte de vertakking begint. We leggen je de drie soorten uit, waarna je bij jezelf kunt nagaan welk formaat je zou willen voor jouw fruitboom.

  • De laagstam fruitboom. Bij deze soort is de stam rond de 50 centimeter hoog.
  • De halfstam fruitboom. Deze stam is rond de 100 centimeter hoog.
  • Hoogstam fruitboom. Deze soort heeft een stam van rond de 180 centimeter hoog.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten fruitbomen. Zo heb je de appelboom, perenboon, kersenboom, olijvenboom, notenboon, perzikboom, pruimenboom enzovoort. Koop je een nieuwe fruitboom? Voordat je dan vruchten in de boom hebt hangen kan bij sommige soorten enkele jaren duren, dus ga er niet van uit dat je direct kun genieten van het fruit. Hieronder lichten we de meest voorkomende fruitbomen toe.

  • Appelboom

De soort is een van de meest voorkomende fruitbomen. In het voorjaar heeft deze boom een prachtige, roze bloesem en rond september, oktober kun je genieten van de appels uit deze boom. Er zijn veel verschillende soorten appelbomen waaruit je kunt kiezen.

  • Perenboom

De perenboom is ook een veelvoorkomende fruitboom. Deze boom heeft donkere en puntige bladeren en in het voorjaar een witte bloesem. De vruchten zijn net als de appelboom rond augustus, september, oktober rijp. Ook de perenboom heeft veel verschillende soorten.

  • Kersenboom

De kersenboom staat het liefst op een zonnige plek, maar kan ook goed groeien in de schaduw. Rond de maand april zal deze boom in bloei staan met prachtige roze en witte bloemen. In juli zijn de kersen te plukken en kun je genieten van deze zoete vrucht.

  • Pruimenboom

Pruimen zijn een fruit die af en toe vergeten wordt. Toch hebben ze een zoete tot zure smaak die bij veel mensen in de smaak valt. De boom staat in het voorjaar en bloei en in augustus en september zijn de pruimen rijp genoeg om deze te eten.

Kom voor jouw favoriete fruitboom langs bij Eurofleur. Hier helpen we je graag verder en kun je je fruitboom direct mee naar huis nemen. Of lees hier meer over fruitbomen.

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

moestuin
Zomerse moestuintips

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...
tuinplanten
Zomerstekken in 11 stappen

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Vacatures