Plant nu je voorjaarsbloeiende bloembollen!

Plant nu je voorjaarsbloeiende bloembollen!

Wil je in het voorjaar of de zomer genieten van een tuin vol met vrolijke en kleurrijke bloemen? Dan is nu het moment om actie te ondernemen. Je hebt twee verschillende soorten bloembollen: voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers. Het najaar is de tijd om voorjaarsbloeiende bloembollen te planten, nu dus! Maar hoe plant je bloembollen? Dat leggen we je in dit blog uit.

De juiste tijd

Als eerste is het belangrijk dat je de bloembol op het juiste moment plant. Voor voorjaarsbloeiers is dat in het najaar voor de eerste nachtvorst. Voor zomerbloeiers betekent dit in het voorjaar na de laatste nachtvorst. Hoe eerder de bollen geplant worden, hoe eerder ze zullen opkomen.

Onze tip: plant de bloembollen niet bij vorst of bij een te natte grond. Doe je dit wel? Dan zullen de bloembollen het niet overleven.

De juiste plek

Naast de juiste tijd is het ook belangrijk dat je de bollen op de juiste plek plant. Je kunt een groepje bloembollen in hetzelfde gat planten, maar kunt ook per bol een apart gat maken. Verder kunnen de bloembollen op elke plek geplant worden: verspreid in een border, tussen het gazon, in groepjes bij elkaar of op het terras in een leuke bloembak. Je kunt ook creatief doen met de mooie bolpatronen. Je kunt het dus zo groots aanpakken als je zelf wilt.

De grootte van de bol bepaalt de diepte dat de bloembol geplant moet worden. Over het algemeen kun je aanhouden dat grote bloembollen van 5 cm of groter, 15 cm diep geplant moeten worden en kleinere bloembollen van 2,5 tot 5 cm plant je 7 tot 10 cm diep.

Onze tip: plant meerdere verschillende bloembollen bij elkaar. Zo krijg je in het voorjaar een grote mix aan bloemen in je tuin. Let wel op de datum om te planten en wanneer deze bloeien, zodat alle planten tegelijk zullen uitkomen.

Stappenplan om te planten

Nu je weet waar en wanneer je de bloembollen gaat planten, maar nog niet hoe. Met ons stappenplan plant je eenvoudig jouw bloembollen:

  1. Zorg dat de aarde goed los zit en vermeng dit vervolgens met universele potgrond.
  2. Heb je grotere bloembollen? Maak dan een gat dat twee keer zo diep als de bol hoog is of gebruik een van onze bollenplanters.
  3. Nu kun je de bol of meerdere bollen in het gat plaatsen en deze dichtmaken met aarde.
  4. Geef vervolgens de bloembollen goed water zodat ze goed gaan groeien.
  5. Nu kan je genieten van het moois!

Kom voor bloembollen naar ons tuincentrum in Leusden! We hebben bij Eurofleur een mooi aanbod bloembollen. Ook helpen we je graag bij al je vragen over bloembollen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
tuinplanten
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Vacatures