Maak jouw tuin, balkon of terras winterproof met deze 5 tips

Maak jouw tuin, balkon of terras winterproof met deze 5 tips

Heb jij een heerlijke tuin, balkon of terras waar je in de warme dagen graag tijd doorbrengt en wil je dit in de aankomende koude dagen blijven doen? Maak dan nu je plekje winterproof! Het is namelijk zonde om er nu geen gebruik van te maken, aangezien de knusse dagen voor de deur staan. Wij hebben 5 tips, zodat jij jouw plek kunt opvrolijken voor de koude aankomende dagen.

Planten

Planten zijn niet alleen leuk voor in de lente of zomer, maar ook voor in de winter. Zo heb je winterharde planten die de koude temperaturen makkelijk aan kunnen. Deze planten kunnen zelfs de vorst aan doordat zij suikers in hun sappen en cellen aanmaken dat als antivries werkt. Zo staan winterviooltjes en kerstheide te schitteren op jouw plekje in de kou.

Ben je niet zo handig met tuinieren of ben je geen fan van echte planten? Dan kun je nog altijd voor de neppe varianten kiezen. Deze zijn namelijk bijna niet van echte te onderscheiden en brengen meer levendigheid aan je tuin, balkon of terras.

Bloempotten

Je tuin, balkon of terras kun je ook gezellig maken met de juiste bloempotten! Zo kun je spelen met verschillende kleuren en leuke patronen. Ook verschillende vormen en formaten zorgen voor een leuke speling op jouw plekje. Zet ze op verschillende plekken, met of zonder bloemen, en je merkt meteen dat zij een sfeervolle toevoeging geven. 

Loungeset

Bij de winterse dagen hoort een warme chocolademelk of een kopje thee. Hiervoor is er een knus hoekje in je tuin, balkon of terras nodig waar je optimaal van je warme drankje kunt genieten. Met en mooie loungeset maak je jouw plek sfeervol. Leg hier een warm dekentje met vrolijke kussens en jouw comfortabele plekje ziet er een stuk knusser uit.

Sfeerverlichting

In de winterdagen wordt het al gauw donker. Uiteraard wil je nog wel van je tuin, balkon of terras kunnen genieten. Hier komt sfeerverlichting goed van pas. Kerstverlichting is goed te gebruiken, maar ook zijn er leuke lichtslingers die je kunt ophangen. Daarnaast zijn er verschillende soorten nep kaarsen, waarmee je een fijne sfeer toevoegt aan jouw plekje. Ook is het veiliger dan echte kaarsen. Bij ons in het assortiment zijn verschillende sfeerverlichtingen te vinden. Zo kan je van binnen én buiten van je tuin, balkon of terras genieten.

Vloerkleed

Wist je dat een vloerkleed niet alleen voor binnen gemaakt hoeft te zijn. Er zijn vloerkleden die ook speciaal voor buiten zijn gemaakt. Zo haal je de sfeer van binnen naar buiten.

Onze medewerkers doen er alles aan om je het beste advies te geven voor jouw tuin, balkon en terras. Kom langs in ons tuincentrum in Leusden of shop alles wat je nodig hebt op onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
Vacatures