Maak jouw tuin, balkon of terras winterproof met deze 5 tips

Maak jouw tuin, balkon of terras winterproof met deze 5 tips

Heb jij een heerlijke tuin, balkon of terras waar je in de warme dagen graag tijd doorbrengt en wil je dit in de aankomende koude dagen blijven doen? Maak dan nu je plekje winterproof! Het is namelijk zonde om er nu geen gebruik van te maken, aangezien de knusse dagen voor de deur staan. Wij hebben 5 tips, zodat jij jouw plek kunt opvrolijken voor de koude aankomende dagen.

Planten

Planten zijn niet alleen leuk voor in de lente of zomer, maar ook voor in de winter. Zo heb je winterharde planten die de koude temperaturen makkelijk aan kunnen. Deze planten kunnen zelfs de vorst aan doordat zij suikers in hun sappen en cellen aanmaken dat als antivries werkt. Zo staan winterviooltjes en kerstheide te schitteren op jouw plekje in de kou.

Ben je niet zo handig met tuinieren of ben je geen fan van echte planten? Dan kun je nog altijd voor de neppe varianten kiezen. Deze zijn namelijk bijna niet van echte te onderscheiden en brengen meer levendigheid aan je tuin, balkon of terras.

Bloempotten

Je tuin, balkon of terras kun je ook gezellig maken met de juiste bloempotten! Zo kun je spelen met verschillende kleuren en leuke patronen. Ook verschillende vormen en formaten zorgen voor een leuke speling op jouw plekje. Zet ze op verschillende plekken, met of zonder bloemen, en je merkt meteen dat zij een sfeervolle toevoeging geven. 

Loungeset

Bij de winterse dagen hoort een warme chocolademelk of een kopje thee. Hiervoor is er een knus hoekje in je tuin, balkon of terras nodig waar je optimaal van je warme drankje kunt genieten. Met en mooie loungeset maak je jouw plek sfeervol. Leg hier een warm dekentje met vrolijke kussens en jouw comfortabele plekje ziet er een stuk knusser uit.

Sfeerverlichting

In de winterdagen wordt het al gauw donker. Uiteraard wil je nog wel van je tuin, balkon of terras kunnen genieten. Hier komt sfeerverlichting goed van pas. Kerstverlichting is goed te gebruiken, maar ook zijn er leuke lichtslingers die je kunt ophangen. Daarnaast zijn er verschillende soorten nep kaarsen, waarmee je een fijne sfeer toevoegt aan jouw plekje. Ook is het veiliger dan echte kaarsen. Bij ons in het assortiment zijn verschillende sfeerverlichtingen te vinden. Zo kan je van binnen én buiten van je tuin, balkon of terras genieten.

Vloerkleed

Wist je dat een vloerkleed niet alleen voor binnen gemaakt hoeft te zijn. Er zijn vloerkleden die ook speciaal voor buiten zijn gemaakt. Zo haal je de sfeer van binnen naar buiten.

Onze medewerkers doen er alles aan om je het beste advies te geven voor jouw tuin, balkon en terras. Kom langs in ons tuincentrum in Leusden of shop alles wat je nodig hebt op onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures