Kies de perfecte echte kerstboom met deze tips

Tags:
Kies de perfecte echte kerstboom met deze tips

Sinterklaas is terug naar Spanje. Dat betekent dat de kerstboom officieel weer opgezet mag worden! Ga je dit jaar voor een echte of een kunstkerstboom? Ze zijn er in alle maten, soorten en kleuren. Voor het uitkiezen van de perfecte echte boom hebben wij een paar stappen op een rijtje gezet. Ook hebben we een aantal belangrijke tips in petto.

Hoe kies je de perfecte echte boom?

Om ervoor te zorgen dat de kerstboom perfect in jouw huis past, is het slim om in de juiste stappen een boom te kiezen. Ze zeggen niet voor niets: voorbereiding is het halve werk - want dat is zeker waar. We vertellen je precies welke stappen zorgen voor die ene perfecte boom.

Stap 1: kies de plek voor de boom

Begin altijd met het bepalen van de plek waar de boom komt te staan. Heb je een mooie plek gevonden? Dan weet je hoe groot de boom ongeveer mag zijn. Tip: zet de boom niet dicht bij een verwarming. De kans op uitdroging en uitval wordt hierdoor groter.

Stap 2: zorg voor de juiste hoogte

Bereken de lengte en de breedte die de boom mag hebben voordat je op pad gaat. Hier kun je vervolgens in je zoektocht rekening mee houden. Tip: hou ook rekening met het podium waar de boom opkomt te staan en de piek die er achteraf nog bij komt.

Stap 3: winkelen!

Ga naar je favoriete boerderij of winkel waar ze echte kerstbomen verkopen en zoek een kerstboom in de maten die je hebt berekend. Ga voor een volle boom met de vorm die jij het mooist vindt en neem hem mee naar huis. Tip: wil je dat de boom langer mooi blijft? Koop dan een boom met kluit.

Stap 4: haal een kerstboomstandaard in huis

Of maak er eentje zelf. Zet vervolgens de kerstboom op de standaard en zet de boom op de juiste plek. Tip: geef de boom eerst de tijd om te wennen aan de temperatuur. Zet deze daarom eerst een dag in de schuur en garage waar de temperatuur tussen buiten en kamertemperatuur is.

Stap 5: tijd voor versiering

Tot slot is het nu de tijd om de kerstboom op te tuigen. Haal de mooiste kerstdecoratie van zolder en creëer de ultieme kerstboom. Tip: Geef de echte kerstboom regelmatig water. Hou twee keer per week aan voor een gezonde boom.

Kom voor de perfecte echte of kunstkerstboom, kerstdecoratie en kerstdorpen naar Eurofleur! We hebben een uitgebreide kerstroute die je langs alle kerstartikelen leidt of bekijk onze kerstartikelen online.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures