De leukste interieurtrends voor 2022

Tags:
De leukste interieurtrends voor 2022

Laten we het nieuwe jaar fris en fruitig beginnen, inclusief een interieur waar je hart sneller van gaat kloppen. Dat heb je immers na de lastige afgelopen twee jaar meer dan verdiend. Kom dus langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om de leukste, mooiste én meest trendy interieuritems te shoppen. Zoals je weet volgen onze stylisten de interieurtrends immers op de voet. Benieuwd wat je in 2022 van ons kan verwachten? We geven je vast een tipje van de sluier over de interieurtrends.

1. Organische rondingen

Na wat lastige tijden hebben we allemaal behoefte aan rust. Thuis moet een plek zijn waar bij kan komen van de chaos die zich in de wereld afspeelt. Die zachtheid gaan we in 2022 terugzien in de vorm van ronde vormen en aaibare materialen. Denk aan fluffy plaids, ovale spiegels, woonaccessoires in aardse tinten en vazen in organische vormen. Tevens zijn kleinmeubels, maar ook groter meubileer steeds zachter van aard. Harde hoeken worden vervangen voor elegante rondingen.

Woonaccessoires online kopen2. Een functioneel interieur

We werden de afgelopen tijd nogal getest op onze flexibiliteit. Ook dit gaan we komend jaar in ons interieur terugzien. Een huis is immers niet meer slechts een plek om te eten, bankhangen en slapen; er wordt ook gewerkt, gesport en soms zelfs lesgegeven. Een woning moet dus multifunctioneel zijn. Dat is niet alleen negatief, want een flexibel interieur biedt ook zeker kansen. Je kijkt op een andere manier naar je meubels en haalt meer uit je ruimte. Creëer bijvoorbeeld een roomdivider door een vakkenkast haaks op de muur te zetten en ‘m te vullen met sfeervolle woonaccessoires. Zet kamerplanten in een verrijdbare bloempot en kies voor sterke woonitems die tegen een stootje kunnen.

3. Ga voor een duurzaam interieur

De wereld heeft het niet makkelijk met ons. We moeten de aarde de komende tijd veel liefde geven. De duurzame trend zet zich gelukkig ook in 2022 voort. Kies voor items die op een milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd en waarvan je weet dat ze lang meegaan. Vergeet ook niet om LED verlichting in plaats van gloeilampen in je interieur te verwerken. Zet interieuritems die je al hebt eens op een andere plek, voordat ze meteen een nieuwe lading spullen koopt. Ook is een bezoekje aan de kringloopwinkel altijd een leuk idee. Je vindt er prachtige schatten voor een prikkie. Vergeet ook niet een flinke lading planten aan je interieur toe te voegen om het jaar extra groen en gezond te beginnen. Planten zijn immers altijd een goed en duurzaam idee! Kies bijvoorbeeld voor een paar luchtzuiverende kamerplanten:

  • Strelitzia
  • Scindapsus
  • Monstera
  • Ficus
  • Dracaena

Luchtzuiverende kamerplantenInterieurtrends 2022 | Tuincentrum Eurofleur

Koop alles voor een 2022-proof interieur bij tuincentrum Eurofleur

Maak van 2022 een topjaar in een interieur dat geheel naar je zin is. Gun jezelf dan ook de mooiste items in materialen en kleuren die matchen bij jouw stijl en smaak. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur om te ontdekken welke woonaccessoires wij voor jou hebben uitgestald. Je zal absoluut geen spijt krijgen van je bezoek. We verkopen onder andere de producten van Light & Living, Mica Decorations en Bolsius. Vragen over ons assortiment? We zijn 7 dagen per week voor je geopend.

Bezoek ons

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
tuinplanten
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Vacatures