De leukste interieurtrends voor 2022

Tags:
De leukste interieurtrends voor 2022

Laten we het nieuwe jaar fris en fruitig beginnen, inclusief een interieur waar je hart sneller van gaat kloppen. Dat heb je immers na de lastige afgelopen twee jaar meer dan verdiend. Kom dus langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om de leukste, mooiste én meest trendy interieuritems te shoppen. Zoals je weet volgen onze stylisten de interieurtrends immers op de voet. Benieuwd wat je in 2022 van ons kan verwachten? We geven je vast een tipje van de sluier over de interieurtrends.

1. Organische rondingen

Na wat lastige tijden hebben we allemaal behoefte aan rust. Thuis moet een plek zijn waar bij kan komen van de chaos die zich in de wereld afspeelt. Die zachtheid gaan we in 2022 terugzien in de vorm van ronde vormen en aaibare materialen. Denk aan fluffy plaids, ovale spiegels, woonaccessoires in aardse tinten en vazen in organische vormen. Tevens zijn kleinmeubels, maar ook groter meubileer steeds zachter van aard. Harde hoeken worden vervangen voor elegante rondingen.

Woonaccessoires online kopen2. Een functioneel interieur

We werden de afgelopen tijd nogal getest op onze flexibiliteit. Ook dit gaan we komend jaar in ons interieur terugzien. Een huis is immers niet meer slechts een plek om te eten, bankhangen en slapen; er wordt ook gewerkt, gesport en soms zelfs lesgegeven. Een woning moet dus multifunctioneel zijn. Dat is niet alleen negatief, want een flexibel interieur biedt ook zeker kansen. Je kijkt op een andere manier naar je meubels en haalt meer uit je ruimte. Creëer bijvoorbeeld een roomdivider door een vakkenkast haaks op de muur te zetten en ‘m te vullen met sfeervolle woonaccessoires. Zet kamerplanten in een verrijdbare bloempot en kies voor sterke woonitems die tegen een stootje kunnen.

3. Ga voor een duurzaam interieur

De wereld heeft het niet makkelijk met ons. We moeten de aarde de komende tijd veel liefde geven. De duurzame trend zet zich gelukkig ook in 2022 voort. Kies voor items die op een milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd en waarvan je weet dat ze lang meegaan. Vergeet ook niet om LED verlichting in plaats van gloeilampen in je interieur te verwerken. Zet interieuritems die je al hebt eens op een andere plek, voordat ze meteen een nieuwe lading spullen koopt. Ook is een bezoekje aan de kringloopwinkel altijd een leuk idee. Je vindt er prachtige schatten voor een prikkie. Vergeet ook niet een flinke lading planten aan je interieur toe te voegen om het jaar extra groen en gezond te beginnen. Planten zijn immers altijd een goed en duurzaam idee! Kies bijvoorbeeld voor een paar luchtzuiverende kamerplanten:

  • Strelitzia
  • Scindapsus
  • Monstera
  • Ficus
  • Dracaena

Luchtzuiverende kamerplantenInterieurtrends 2022 | Tuincentrum Eurofleur

Koop alles voor een 2022-proof interieur bij tuincentrum Eurofleur

Maak van 2022 een topjaar in een interieur dat geheel naar je zin is. Gun jezelf dan ook de mooiste items in materialen en kleuren die matchen bij jouw stijl en smaak. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur om te ontdekken welke woonaccessoires wij voor jou hebben uitgestald. Je zal absoluut geen spijt krijgen van je bezoek. We verkopen onder andere de producten van Light & Living, Mica Decorations en Bolsius. Vragen over ons assortiment? We zijn 7 dagen per week voor je geopend.

Bezoek ons

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures