Tips & tricks voor het stylen van kamerplanten in je interieur

Tags:
Tips & tricks voor het stylen van kamerplanten in je interieur

Kamerplanten zijn een aantrekkelijke oplossing voor het creëren van levendigheid in je interieur. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te verzorgen en er is een enorme variatie aan soorten beschikbaar. Het is echter niet altijd duidelijk hoe je kamerplanten in je interieur moet stylen. Hieronder geven we je een aantal tips en tricks over het stylen van kamerplanten, waarbij we duidelijk aangeven wat wel en niet werkt.

Het stylen van je kamerplanten in de woonkamer kan heel eenvoudig zijn:

  • Kies de juiste plant voor de ruimte. Bijvoorbeeld: als je kamer groot is, adviseren we een plant met brede bladeren. Als je kamer klein is, dan adviseren we een smallere plant met langere bladeren.
  • Het groen geeft natuurlijk al sfeer aan je interieur, maar met de juiste potten kun je er de perfecte combinatie van maken.
  • Geef de plant genoeg licht door hem naar het raam te verplaatsen. Heb je weinig licht in huis, zorg dan voor een plant die minder licht nodig heeft.
  • Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt en voeg water toe als het droog wordt.

Lees de volgende tips en tricks!

Tip 1: Kies kamerplanten van verschillende hoogtes en bladkleur

Kamerplanten verschillen in grootte en kleur. Om je interieur levendig te houden, is het belangrijk dat de kamerplanten verschillende hoogtes en bladkleuren hebben. Hierdoor ontstaat een mooi geheel.

Tip 2: Kies de juiste pot en kleur

Wil je een pot kopen voor je kamerplant, houd er dan rekening mee dat deze ongeveer 2 centimeter groter is dan de pot waar de plant bij aankoop in zit. Zo geef je de plant iets meer ruimte waardoor hij zich goed kan ontplooien.

Met de kleur en het materiaal van de pot kun de finishing touch maken in jouw interieur. Zorg bijvoorbeeld dat de pot qua kleur mooi aansluit bij de kussens op je bank of bij het behang wat je hebt gekozen.

Tip 3: Geef je kamerplanten de ruimte

Het is belangrijk dat je kamerplanten tijdens het stylen van tafels en meubels rekening houdt met de ruimte. Het is natuurlijk niet zo slim om een plant te plaatsen waar hij of zij geen ruimte heeft. Organiseer je kamerplanten dan ook logisch op de plekken waar ze de ruimte hebben om te groeien. Hierdoor voorkom je dat je plantjes langzaam verschrompelen of zelfs dood gaan.

Tip 4: Gebruik bloemen voor kleur

Je kan de sfeer in huis veranderen door gewoon wat bloemen bij de plantjes te zetten! Deze prachtige, levende accessoires maken iedere interieur gelukkig en geven je kamerplanten een extra boost door hun felle kleuren.

Tip 5: Kies woonaccessoires die passen bij de potten van je planten

Er zijn natuurlijk allerlei soorten plantenpotten variërend van stijlen en materialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een glazen of keramiek pot. Vervolgens kan je deze weer combineren met verschillende woonaccessoires zoals kussens, kaarsen en andere decoraties.

 

Iedere kamerplant heeft zijn specifieke behoeften. Daarom is het handig om voordat je een plant gaat kopen al weet op welke plek hij zal komen. In het tuincentrum geven wij je graag advies over welke planten goed passen op de betreffende standplaats. Geef ook aan of je een ruime of smalle plek hebt voor de plant, zodat je ook daar een goede keuze kan maken welke plant daar het beste in past.  We hopen dat je iets hebt gehad aan bovenstaande tips en zien je graag in onze winkel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Vacatures