Tuintips voor februari

Tuintips voor februari

De tweede maand van het jaar is bijna aangebroken: februari. Het is een maand waarin de tuin meestal vergeten wordt, terwijl er nog voldoende te tuinieren is. Veel taken hangen wel af van het weer. Als het vriest vallen er enkele taken af. In dit blog zetten we de punten onder elkaar die jij kunt aanpakken in februari. Plan een dag en ga aan de slag in je tuin.

Taken voor als het vriest

Er zijn heel wat taken die je kan doen voor je tuin in februari. Met de temperatuur onder 0 kunnen deze taken nog steeds uitgevoerd worden:

  • Maak je vogelhuisjes schoon en sla nieuw vogelvoer in. Februari is een maand waarin zangvogels zich willen vestigen. Wie weet kiezen ze dit jaar voor jouw huisje.
  • Repareer houtwerk. Heb je een bankje of een hekwerk wat een opknapbeurt kan gebruiken? Doe het in februari.
  • Geef je gereedschap aandacht door ze te onderhouden. Ruim je gereedschap op, slijp ze en vet ze in. Zo zijn ze straks weer zo goed als nieuw. 

Taken voor als het niet vriest

Deze taken kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer het niet vriest. Check daarom de temperatuur voor je met deze taken aan de slag gaat:

  • Snoei planten en bomen. Vele bomen en planten, zoals fruitbomen of klimplanten, kunnen in februari al een knipbeurt gebruiken. Check voordat je begint hoe je jouw boom het beste kunt snoeien.
  • Spit de moestuin om en haal de zaden in huis die je dit jaar wilt verbouwen. 
  • Maak tuinmeubelen schoon. Je tuinmeubelen kunnen vaak aan het begin van het jaar een opknapbeurt gebruiken, zodat je als het weer mooi weer wordt er direct van kunt genieten. Lees hier hoe je je tuinmeubelen goed schoonmaakt.  

Voor al je benodigdheden kom je naar ons tuincentrum in Leusden. We helpen je hier graag bij het beantwoorden van je vragen en geven je advies. Geen tijd om langs te komen? Bekijk de producten via onze website.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures