Tuintips voor februari

Tuintips voor februari

De tweede maand van het jaar is bijna aangebroken: februari. Het is een maand waarin de tuin meestal vergeten wordt, terwijl er nog voldoende te tuinieren is. Veel taken hangen wel af van het weer. Als het vriest vallen er enkele taken af. In dit blog zetten we de punten onder elkaar die jij kunt aanpakken in februari. Plan een dag en ga aan de slag in je tuin.

Taken voor als het vriest

Er zijn heel wat taken die je kan doen voor je tuin in februari. Met de temperatuur onder 0 kunnen deze taken nog steeds uitgevoerd worden:

  • Maak je vogelhuisjes schoon en sla nieuw vogelvoer in. Februari is een maand waarin zangvogels zich willen vestigen. Wie weet kiezen ze dit jaar voor jouw huisje.
  • Repareer houtwerk. Heb je een bankje of een hekwerk wat een opknapbeurt kan gebruiken? Doe het in februari.
  • Geef je gereedschap aandacht door ze te onderhouden. Ruim je gereedschap op, slijp ze en vet ze in. Zo zijn ze straks weer zo goed als nieuw. 

Taken voor als het niet vriest

Deze taken kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer het niet vriest. Check daarom de temperatuur voor je met deze taken aan de slag gaat:

  • Snoei planten en bomen. Vele bomen en planten, zoals fruitbomen of klimplanten, kunnen in februari al een knipbeurt gebruiken. Check voordat je begint hoe je jouw boom het beste kunt snoeien.
  • Spit de moestuin om en haal de zaden in huis die je dit jaar wilt verbouwen. 
  • Maak tuinmeubelen schoon. Je tuinmeubelen kunnen vaak aan het begin van het jaar een opknapbeurt gebruiken, zodat je als het weer mooi weer wordt er direct van kunt genieten. Lees hier hoe je je tuinmeubelen goed schoonmaakt.  

Voor al je benodigdheden kom je naar ons tuincentrum in Leusden. We helpen je hier graag bij het beantwoorden van je vragen en geven je advies. Geen tijd om langs te komen? Bekijk de producten via onze website.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
De perfecte kleurcombinaties voor je border: tips & inspiratie

Een goed ontworpen border kan je tuin omtoveren tot een kleurrijk en levendig paradijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Maar hoe kies je de juiste kleuren en waar moet je op letten bij het aanplanten van je plantenborder?

Lees meer...
tuinplanten
Tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Vacatures