Budgetproof jouw tuin inrichten

Budgetproof jouw tuin inrichten

Ben je net verhuisd of heb je andere financiële prioriteiten? Dan kan het zo zijn dat je de tuin dit seizoen met een kleiner budget aan wil pakken. Maak je geen zorgen. Een mooie tuin hoeft niet duur te zijn. Eurofleur vertelt je graag hoe jij een sfeervolle tuin kunt creëren, zonder er al te veel geld aan uit te geven. Dus lees vooral verder, volg onze tips en haal het beste uit je tuin.

Tip 1: Ga voor kiezelstenen en boomschors

Tuintegels zijn de bij de hand liggende keus als we het hebben over bodembedekking. Logisch, want het is onderhoudsvriendelijk en komt in het algemeen voor in de meeste tuinen. Maar wanneer je een mooie en moderne tegel wil kan het hoog in de kosten oplopen. Voornamelijk als je het laat aanleggen. Kies daarom voor kiezelstenen of boomschors. Deze twee combineren is zelfs nog leuker! Het is makkelijk in de aanleg, onderhoudsvriendelijk en het laat je tuin modern ogen.

Extra tip: gebruik het voor mooie siervlakken en voor de aanleg van een tuinpad of terras.


Tip 2: Beplanting hoeft niet duur te zijn

Maak een bewuste keus als het gaat om de plantenkeuze. Maak van te voren een plan welke plantensoorten er in jouw tuin passen en waar je het langst van gaat genieten. Wil je een heg in je voortuin of achtertuin? Ga dan voor een buxus. Het is tijdloos en is relatief goedkoop. Zo kun je kiezen voor een strakke lijn of een speels effect met diverse vormen. En wat dacht je van planten? Er zijn een hoop plantensoorten die niet veel geld kosten, zoals een campanula. Combineer verschillende kleuren met elkaar en breng je tuin tot leven.

Tip 3: Geef je geld slim uit

Investeer in een tuinset met een tafel waar je lang profijt en genot van zult hebben. Ga voor een set waar je lekker zit (ligt) en die comfortabel is voor tijdens het eten. Bepaal daarnaast een kleurenschema die jij fijn vindt werken en probeer je daaraan te houden. Daarnaast: keep it simpel. Geef je geld alleen uit aan de items waarvan je weet dat je er lang mee kan doen en hou de tuin rustig door niet te veel geld aan accessoires uit te geven. En wil je toch wat leuks in de tuin? Ontdek dan onze DIY’s, onze blog staat er vol mee!

Extra tip: Wil je mooie items inslaan voor in je tuin? Wacht de zomerseizoen af en sla een hoop parels in met korting.

Hulp nodig bij jouw tuin?

Heb je vragen over je tuin of heb je advies nodig? Kom dan langs bij Eurofleur en onze collega’s helpen je graag met de juiste kennis. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze aanbod op de website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures